ITALIJANSKI STRUČNJAK

Konte kritikovao Totenhem: Nije normalno da u januaru izgubite 4 igrača

Iz londonskog kluba su otišli Đovani lo Selso, Tangi Endombele, Dele Ali i Brajan Hil

Konte: Kritikovao prijašnji rad kluba. Twitter

I. Ć.

4.2.2022

Antonio Konte (Conte), trener Totenhema, kaže da je činjenica da su klub u zimskom prijelaznom roku napustila četvorica igrača dokaz da se loše radilo u prošlosti. 

Rastanak s Totenhemom

Iz londonskog kluba su otišli Đovani lo Selso (Giovani Lo Celso), Tangi Endombele (Tanguy Ndombele), Dele Ali (Alli) i Brajan Hil (Bryan Hill) u januaru.

- To su važni igrači, koje smo puno platili. Nije normalno da izgubite četiri igrača u januaru. 

Dogovorili smo se sa igračima i klubom, ali činjenica da se ovo dogodilo znači da smo uradili nešto pogrešno u prošlosti - rekao je italijanski stručnjak i dodao:

- Uglavnom ostanete bez igrača poslije godinu dana ili tri. Zato moramo da povedemo računa kada ćemo izlaziti na tržište i koje igrače ćemo potpisivati. To je ključno ukoliko zaista želimo da pojačamo tim, a ne da ga oslabimo - dodao je Konte.

Nije sve tako crno za klub

Da ne bi sve bilo tako crno, Totenhem je angažovao dvojac iz Juventusa, Dejan Kuluševski (Kulusevski) i Rodrigo Bentankur (Bentancur).

- Ovdje sam da pomognem timu da napreduje. U prošlosti sam uspijevao da skrojim dobre strukture i timove. 

To moramo i ovdje da napravimo i bit će jako važno da ne pravimo greške u budućnosti. Trenutno je iz tog razloga veliki broj timova ispred nas - zaključio je Antonio Konte

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.