EVROPSKA LIGA

Trener Ajntrahta Oliver Glasner: Ne želimo se braniti protiv Barcelone

Radujemo se velikoj utakmici, rekao je trener kluba iz Frankfurta

Glasner: Utakmica karijere. Agencije

Piše: G. Š.

7.4.2022

Večeras se igraju prvi mečevi četvrtfinala Evropske lige, a u jednom od njih Ajntraht Frankfurt će na Dojč Bank Parku ugostiti Barcelonu. Njemački tim grupnu fazu okončao je bez poraza, a u osmini finala izbacio je Real Betis.

Njegov trener Oliver Glasner vjeruje da imaju svoje adute i protiv favorizirane Barcelone.

- Radujemo se velikoj utakmici. Bit će to divan meč protiv vrhunskog protivnika. Imamo odličnu sezonu u takmičenju, neporaženi smo i nadamo se da ćemo nastaviti put do polufinala. U evropskim okvirima, ovo mi je najveća utakmica u karijeri. Ne želimo se braniti 90 minuta. Želimo da pokažemo svoju snagu. Moramo biti efikasni, pokazali smo do sada i da možemo stvarati šanse – rekao je Glasner.

Šansa za domaći tim je i u činjenici da gosti dolaze bez nekoliko vrlo važnih igrača poput Danija Alveša (Alves), Memfisa Depaja (Memphis Depay), Seržinja Desta (Sergino), Ansua Fatija, Serđija Roberto (Sergi), Samuela Umtitija i Luka De Jonga (Luuk).

Parovi četvrtfinala: Lajpcig – Atalanta (18.45 sati), Braga – Rendžers, Ajntraht Frankfurt – Barcelona, Vest Hem – Lion (21 sat).

Kladionica Mozzart na pobjedu Ajntrahta daje kvotu 5.10. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.