SERIJA A

Ibrahimović na poluvremenu meča u Veroni održao motivirajući govor i podigao igrače Milana

Rekao je nešto divno: Svi pamte Milanove igrače koji su osvojili titulu u Seriji A ili Ligi prvaka, prenio je Pioli

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Š.

9.5.2022

Nedavno je as Milana Zlatan Ibrahimović (40) pričao o tome da razmišlja o povlačenju, ali i o tome da mu je jasno da se njegova uloga u timu Milana mijenja. Govorio je da je vrijeme da bude mentor, da savjetima pomogne mlađim igračima i da u svlačionicu donese smirenost i iskustvo. A po svemu sudeći upravo bi to moglo "Rosonerima" na putu do titulu!

Gubio je Milan od Verone, ali je uspio da se vrati u meč i preokrene. Golovima Tonalija i Florencija došli su do pobjede, a trener Stefano Pioli otkrio je da je ključan za preokret zapravo bio govor Ibrahimovića na poluvremenu.

- Rekao je nešto divno: Svi pamte Milanove igrače koji su osvojili titulu u Seriji A ili Ligi prvaka. Želite li da ostanete zapamćeni? Imamo tri utakmice za to', citirao je Pioli Ibrajimovića.

Potom je već u 50. minutu Tonali na asistenciju Leaoa postigao gol za 2:1, a na kraju je iskusni Florenci donio još ubjedljiviju pobjedu. Sada Milan dva kola prije kraja ima dva boda više od Intera i četiri boda u mečevima sa Atalantom i Sasuolom su dovoljna za titulu. "Rosoneri" imaju bolji međusobni skor od gradskog rivala što znači da mogu jedan meč i da odigraju nerješeno, a da opet budu šampioni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.