BH. PRVAK U MOLDAVIJI

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović za "Avaz": Pritisak je sada veći kod Šerifa, očekujem sličnu utakmicu kao u Mostaru

Moramo ponoviti igru u fazi odbrane, a biti puno hrabriji i odvažniji u igri s loptom, smatra Jakirović

Jakirović i ekipa spremni za novi okršaj sa Moldavcima. ZRINJSKI

Piše: M. Kadić

11.7.2022

Bh. premijerligaš Zrinjski je prošle sedmice na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrao 0:0 protiv ekipe Šerifa iz Tiraspola u okviru 1. pretkola Lige prvaka.

Iako je protivnik favorit, rezultat iz Mostara daje realne šanse našem prvaku da iznenadi poznati moldavski klub koji je lani igrao grupnu fazu Lige prvaka i koji je uspio iznenaditi u Madridu aktuelnog prvaka Evrope, Reala, savladavši ih s 1:2.

Mostarci su danas otputovali u Moldaviju gdje će sutra od 19 sati odigrati revanš protiv Šerifa, a trener Sergej Jakirović, za portal "Avaza" kaže kako su u taboru našeg prvaka analizirali dobro protivnika, pogotovo nakon odigrane utakmice u Mostaru.

Primijetili smo slabe tačke našeg protivnika i probat ćemo ih iskoristiti u uzvratu. Šanse su podjednake, s tim da će na njima biti veći pritisak. Moramo ponoviti igru u fazi odbrane, a biti puno hrabriji i odvažniji u igri s loptom. Mi možemo puno bolje u fazi napada, ali to je i zasluga protivnika koji je jako zahtjevan, rekao nam je Jakirović.

Mnogi su od Šerifa očekivali više u Mostaru s obzirom na to s kakvom su reputacijom stigli u BiH, pogotovo nakon nastupa u lanjskoj sezoni Lige prvaka.

- Pošto je i nama i njima to bila prva takmičarska utakmica u novoj sezoni, jasno je da forma nije na vrhuncu i to se vidjelo u prvoj utakmici. Isto tako, možemo reći da smo ih limitirali, ali i oni nas. Očekujem sličnu utakmicu sutra i proći će dalje onaj ko bude više koncentrisan i odlučan, zaključio je bivši reprezentativac BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.