AC MILANO

Ozvaničen nastavak saradnje: Ibrahimović će imati sedam puta manju platu

Veteran će i naredne sezone braniti boje Rosonera, potvrdio je šampion Italije na zvaničnom klupskom sajtu

Zlatan Ibrahimović. AC Milan

G. Š.

18.7.2022

Dileme gotovo da nije ni bilo. Zlatan Ibrahimović nema namjeru da završi igračku karijeru, a svlačionici Milana našeg Radeta Krunića prija njegovo prisustvo. Samim tim problema pri sklapanju dogovora nije bilo, a danas je i ozvaničen nastavak saradnje. 

Oporavak od povrede

Veteran će i naredne sezone braniti boje Rosonera, potvrdio je šampion Italije na zvaničnom klupskom sajtu.

Uprkos tome što će u oktobru napuniti 41 godinu, pa i pored toga što je u maju operisao koleno i neće ga biti na terenu minimum do početka naredne godine, u Milanu su odlučili da Ibrahimoviću ponude nastavak saradnje, svesni njegovog uticaja na igrače i doprinosa prvenstveno u stvaranju atmosfere, ali i na terenu onda kada je zdrav. 

A kako će oporavak od operacije potrajati i na terenu ga neće biti nekoliko mjeseci, morao je Ibra da pristane na značajno manju platu. Tako će u predstojećoj sezoni zarađivati i do sedam puta manje nego prošle takmičarske godine.


Timski i individualni bonusi

Prethodne godine bio je najplaćeniji igrač sa 7.000.000 eura - neto, dok će prema informacijama Đanluke di Marcija po slovu novog ugovora zarađivati između milion i 1.500.000 eura, plus bonuse koji će zavisiti od timskog, ali i individualnog učinka.

Ibra je prošle sezone u Seriji A odigrao 23 utakmice, postigao osam i namjestio još tri gola, a u dva mandata u dresu Rosonera je na 158 nastupa 92 puta tresao mreže rivala i pride upisao 35 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.