ENGLESKA

Dan odluke: Ronaldo stigao na sastanak s čelnicima Junajteda, za stolom i Ferguson

Klub s Old Traforda će ga pokušati ubijediti da ostane

Ronaldo u Karingtonu. AGENCIJE

A. V.

26.7.2022

Kristijano Ronaldo (Cristiano, 37) danas je s menadžerom Žoržom Mendešom (Jorge Mendes) stigao u trening kamp Mančester junajteda, gdje će na sastanku s klupskim čelnicima razgovarati o svojoj sudbini na Old Trafordu.

Portugalac i dalje želi napustiti klub, uprkos činjenici da ima važeći ugovor do narednog ljeta i činjenici da ga Junajted želi zadržati.

Kako piše Marca, Ronaldo želi i sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka pa razmatra opciju odlaska u Atletiko Madrid.

No Junajted ga ne želi tako lako pustiti, pa je na sastak došao i legendarni Aleks Ferguson (Alex), koji je Ronalda prvi put doveo na Old Traford, a bio je ključna osoba u njegovom povratku sljedećeg ljeta. U junajtedu se stoga nadaju da bi Ferguson, kojeg je Ronaldo prozvao drugim ocem, mogao pomoći da Portugalac ipak ostane u klubu.

- Ronaldo želi otići, a Mendešov dolazak na sastanak jasna je poruka Junajtedu da ga proda. Na sastanku će biti i sportski direktor Ričard Arnold (Richard) i očekuje se da će se situacija ubrzo riješiti. Ronaldo jako želi u Atletiko. Voli Simeonea, voli špansku ligu, a spreman je čak pristati i na manju plaću uz uvjet da ima zajamčeno mjesto u ekipi.

Postoji opcija koja bi mogla zadovoljiti obje strane, a to je da ga Junajted posudi Atletiku na jednu sezonu, a Ronaldo bi za uzvrat po povratku ostao na Old Trafordu još jednu sezonu. To je za sad najrealnija opcija iako su u zraku još i Čelsi i Bajern koji su Ronaldu zanimljivi - piše Marca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.