KONFERENCIJSKA LIGA

Trener bh. prvaka Zrinjskog za "Avaz": Tobol u ekipi ima devet reprezentativaca i petoricu Balkanaca

Oni su već odigrali 19 službenih utakmica jer igraju prvenstvo u sistemu proljeće - jesen, kaže Jakirović

Jakirović analizirao Kazahstance. HŠK ZRINJSKI

Piše: M. K.

2.8.2022

Zrinjski će u četvrtak odigrati prvu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige protiv Tobola iz Kazahstana.

Ukoliko lige eliminišu Tobol iz Kazahstana, prvaci BiH za plasman u grupnu fazu igrat će protiv poraženog iz duela Olimpijakos (Grčka) - Slovan Bratislava (Slovačka).

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, očekivano, nije želio mnogo govoriti o žrijebu jer ih za dva dana čeka opasan rival iz Kazahstana.

- Naravno da razmišljamo samo o Tobolu jer nas čekaju dvije jako zahtjevne utakmice. Bilo bi neozbiljno pričati o idućem protivniku, a imamo dvije utakmice s Tobolom. Ipak, komentar na žrijeb je uvijek isti. Ovo je staza šampiona i nema lakih protivnika, rekao je Jakirović za portal "Avaza".

Potom se okrenuo analizi narednog rivala.

- Tobol je jako dobra ekipa koja je bila prvak Kazahstana. U ekipi imaju devet reprezentativaca i pet igrača s Balkana. Oni su već odigrali 19 službenih utakmica jer igraju prvenstvo u sistemu proljeće - jesen, i s te strane su u prednosti što se tiče takmičarske forme. S druge strane, i mi se još dižemo u formi i nadam se da ćemo biti na visokom nivou kako bi izbacili Tobol, zaključio je nekadašnji bh. reprezentativac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.