FK ŽELJEZNIČAR

Edis Mulalić: Igra Tuzlaka protiv Sarajeva znači da moramo biti oprezni

Utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzla Cityja, njihov ofanzivni red je dosta dobar, ali opet kažem, ja se ne sekiram kad smo mi pravi, kaže trener Želje

Mulalić na treningu "Plavih". FK ŽELJEZNIČAR

M. K.

12.8.2022

Jedan od derbija 5. kola Premijer lige BiH odigrat će sutra Željezničar i Tuzla City na Grbavici.

Na press konferenciji iz redova Plavih stižu najave o napadu na tri boda protiv ekipe koja je prije dva dana pregazila Sarajevo u Zenici s 1:5.

Trener Željezničara Edis Mulalić izjavio je:

- Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja je u Evropi prošla jedno pretkolo i namjerila se na jačeg, Nizozemce. Pratili smo obje njihove utakmice u Premijer ligi, i onu Gradačcu i onu u Zenici. I sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva na Bilinom polju, tako da nas sve to poziva na oprez. To je ekipa koja ima dosta znanja, dosta brzine, iskusnog trenera. Što se tiče igračkog kadra, svi su tu, rekao je Mulalić.

Mulalić je pohvalio izjavu trenera Cityja Dragana Jovića koji je nakon meča sa Sarajevom rekao kako Plavi trebaju imati više bodova s obzirom na prikazanu igru, a potom se još jednom osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

- Utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzla Cityja, njihov ofanzivni red je dosta dobar, ali opet kažem, ja se ne sekiram kad smo mi pravi. Ipak, moramo pokušati biti svjesni za koga igramo i za koga se borimo, da svaki put budemo pravi. Igrači to polako shvataju, ali što se kaže "moraju znati za koga igraju", poručuje Mulalić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.