VELIKI POTENCIJAL

Britanski mediji se raspisali o mladom golmanu Željezničara koji je stigao na probu u Mančester junajted

Golman tinejdžer Tarik Karić stigao je na probu u Mančester junajted dok Erik ten Haag želi izgraditi ekipu za budućnost, naslov je teksta koji je "The Sun" objavio o mladom Kariću

Karić: Već član U-19 reprezentacije BiH. Twitter

E. Ć.

14.10.2022

Mladi talentovani bh. golman Tarik Karić privukao je pažnju britanskih medija. Tarik će otišao na probu iz redova Željezničara u Mančester junajted.

O mladom bosanskohercegovačkom čuvaru mreže pisao je i britanski "The Sun".

Golman tinejdžer Tarik Karić stigao je na probu u Mančester junajted dok Erik ten Haag želi izgraditi ekipu za budućnost - naslov je teksta koji je "The Sun" objavio o mladom Kariću.

Inače, Karić je u jedan od najvećih klubova na svijetu stigao samo mjesec nakon što je proslavio svoj 17. rođendan, a iz Željezničara su ponosno pristali pustiti ga da ode na probu i pokaže šta zna. U tekstu "The Suna" piše kako trener "Crvenih đavola" pokušava sastaviti tim talentovanih fudbalera iz cijelog svijeta kako bi kreirao potentan tim za budućnost, a Karić je jedan od tih igrača, što je ogromna čast. 

Karić je član juniorske reprezentacije BiH (U-19). Za U-17 selekciju je skupio sedam nastupa. On je u Željezničar stigao 2018. godine iz redova Famosa iz Hrasnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.