PREMIJER LIGA BIH

Velež dočekuje Široki Brijeg: Ispit zrelosti za "Rođene"

Za "Rođene" je utakmica jako važna jer od krajnjeg rezultata zavisi kakvu će ukupnu ocjenu zaraditi ekipa nakon ovog dijela sezona

"Rođenim" trebaju bodovi da zadrže korak za ekipama iz vrha. Avaz

Piše: Er. B.

12.11.2022

Ostale su još dvije ligaške utakmice do kraja prvog dijela prvenstva u kojima će Velež ugostiti Široki Brijeg i Slogu.

Pauza zbog odgode gradskog derbija dobro je došla Mostarcima, baš kao što će dobro doći i terenu u Gabeli, jer je proteklog vikenda bilo kiše, a odigran je samo jedan prvoligaški meč.

Sada u subotu slijedi duel "Rođenih" protiv Širokog Brijega, drugi ovosezonski.

Remi na Pecari

Prvi na Pecari je završio bez pobjednika, ali i bez golova, a čini se kako u odnosu na taj susret ni jedni ni drugi nisu podigli formu. Posebno Široki Brijeg, koji je od tog duela izgubio tri utakmice (Tuzla City, Zrinjski i Leotar). Zanimljivo, i Velež je od posljednjeg gostovanja na Pecari, zapeo tri puta (Sloga, Zrinjski i Željezničar).

Međutim, velika je bodovna razlika u ovom trenutku. Širokobriježani imaju deset bodova više, ali sasvim sigurno u obzir treba uzeti činjenicu da je klub s Pecare jedan od klubova koji od početka sezone igra na svom terenu, što je čini se sastav Ivice Barbarića maksimalno iskoristio. Međutim i bez toga, jasno je vidljivo da je Široki posložio odličnu ekipu, te da će Veležu biti izuzetno teško.



Pobjeda imperativ

Ono što muči Velež jeste neefikasnost u posljednjih nekoliko utakmica, od duela protiv Tuzla Cityja. Od tog meča do danas "Rođeni“ su u prvenstvu odigrali sedam utakmica i ni na jednoj nisu uspjeli postići više od jednog gola. 

Da stvar bude gora, u posljednjih nekoliko duela Velež je startao uglavnom s dvojicom napadača – Zajmović i Haskić. No, očigledno je da je kod Haskića povreda ostavila traga, iako su njih dvojica zabila sedam golova.

U subotu će Velež protiv Širokog morati pokazati puno više, nego što je to bio slučaj u prethodnim utakmicama ako želi do bodova. Za Velež je utakmica jako važna jer od krajnjeg rezultata zavisi kakvu će ukupnu ocjenu zaraditi ekipa nakon ovog dijela sezona. S eventualna dva trijumfa Velež bi zadržao korak za klubovima iz gornjeg dijela tabele, što bi opet puno značilo pred pauzu, ali i eventualne promjene koje se najavljuju u samom klubu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.