ZVIJEZDA ARGENTINE

Mesi pred Mundijal u Kataru: Ne osjećam pritisak, nadam se da će nam i Bog pomoći

Osjećam puno sličnosti između ove ekipe i one iz 2014., mislim da sam naučio kako dobro početi Svjetsko prvenstvo i pobijediti u prvoj utakmici

Mesi: Dat ćemo sve od sebe. Instagram

Piše: E. M.

12.11.2022

Lionel Mesi (Messi), prema mišljenju mnogih, najbolji fudbaler svih vremena, pokušat će u Kataru po prvi put sa svojom Argentinom osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Za 36-godišnjeg igrača PSG-a ovo će, vjerovatno, biti i posljednji Mundijal na kojem će nastupati.

On je vodio Argentinu do drugog mjesta na Mundijalu 2014. godine, a rekao je da pred nastup u Kataru ne osjeća pritisak.


Miran pred početak takmičenja

- Trudim se ne imati ga. Razmišljam trebam li učiniti nešto ili ne trebam, ali općenito sam miran pred početak takmičenja - rekao je Mess u razgovoru za argentinski "Ole".

Prvi Mundijal odigrao je 2006. u Njemačkoj.

- Tada sam bio veoma mlad. Uživao sam u njemu i želio sam postići veći uspjeh. Kada je došlo prvenstvo 2014., shvatio sam da je najvažnije da ekipa bude ujedinjena i tada smo napravili dobar rezultat - naveo je Mesi kojem će Mundijal u Kataru biti peti u karijeri.



Prva pobjeda

Prvi cilj je, prema njegovim riječima, ostvariti pobjedu u prvom meču u Kataru. Inače, Argentina je u grupi C s Meksikom, Saudijskom Arabijom i Poljskom.

- Osjećam puno sličnosti između ove ekipe i one iz 2014. Mislim da sam naučio kako dobro početi Svjetsko prvenstvo i pobijediti u prvoj utakmici. To te obilježi za ostatak prvenstva i zbog toga je bitno pobijediti Saudijsku Arabiju. Dat ćemo sve od sebe i boriti se jer nam niko neće ništa pokloniti. Nadam se da će nam i Bog pomoći u Kataru - rekla je argentinska zvijezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.