DRES MU JE HIT

Argentinski Hrvat napravio šou u srcu Dohe: Modrić i Mesi su moji kapetani, igrat će finale

Rodio sam se u Splitu, živim u Argentini u jednom malom mjestu kraj Rosarija, gdje sam se preselio s roditeljima kao dijete, započinje priču Željko Buljubašić

Buljubašić: Vjerni navijač reprezentacija Hrvatske i Argentine. Tomislav Gabelić/24sata - Instagram

H. J. I.

22.11.2022

Ako ste ikad bili na nekom velikom takmičenju ili uživo gledali utakmicu argentinske nogometne reprezentacije, onda znate da su njihovi navijači posebni. Iznimka nije ni Doha. Nisu imali puno uspjeha u zadnje vrijeme s reprezentacijom na svjetskim prvenstvima, ali vjeruju kako će ovaj put otići do kraja

Na jednom transparentu u centru katarskoga glavnog grada naslikani su Diego Maradona i Leo Mesi (Messi) jedan kraj drugoga. Kao da žele poslati poruku da genijalnost "malog zelenog" prijeđe na sadašnju desetku "gauča". A neki bi rekli da je učenik već i nadmašio pokojnog učitelja. 

Među velikom grupom raspjevanih navijača, kako to obično biva, ekipa 24sata je naletjela i na jednog Hrvata, DJ-a Željka Buljubašića (50), koji je izradio poseban hrvatsko-argentinski dres s desetkama Luke Modrića i Mesija i natpisom "moj kapiten".

- Rodio sam se u Splitu, živim u Argentini u jednom malom mjestu kraj Rosarija, gdje sam se preselio s roditeljima kao dijete. Roditelji su otišli raditi u Argentinu i poveli su mene sa sobom. Sada imam dvije domovine. Jučer smo bili u Kairu, danas smo došli u Dohu i, ako Bog da, ostajemo do kraja. Štedio sam šest godina za dolazak na Svjetsko prvenstvo i nadam se da ću ostati do kraja - rekao je Željko.

Kada su sa engleskog prešli na hrvatski, skočio je i iz petnih žila otpjevao:

- Samo je jednooo u mom životu vrijednooo da pustim suzu s okaaa jer tebe volim jaaa...

Buljubašić: Rodio se u Splitu, živi u Argentini. Tomislav Gabelić/24sata

Velika mu je želja da se upravo njegovi najdraži kapetani Modrić i Mesi sretnu u finalu 18. decembra na stadionu Lusail.

- Moje srce kuca za njih obojicu, ali ako se to dogodi najbolje bi bilo da otputujem kući. Ako dođe do finala moje dvije domovine srce će mi puknuti od sreće. Pogledajte - kazao je i pokazao na ruke koje su se naježile - kazao nam je Željko, a poprilično je jasno ko mu je najdraži igrač, odnosno igrači. 

 - L.M., Leo Mesi i Luka Modrić. Dva najbolja igrača na svijetu. Zato sam i dao izraditi dres koji je pola Modrićev pola Mesijev. Pomogle su mi mama i prijateljica, a ideja je moja. Osim Modrića volim i Rakitića i Perišića, kao i još jednu "desetku". Livaju iz mog Hajduka.

 - Volim te Haj - du - čeeeee spremno je povikao i dodao:

Buljubašić: Vatreni navijač Hajduka iz Splita i Rivere iz Argentine. Dubravko Miličić/24sata

 - Obožavam Hajduk jer je iz mog Splita i River Plate za koji navijam u Argentini. To su moja dva kluba, a Modrić i Mesi moja dva idola. Za vas imam jednu molbu, ako je ikako moguće da mi sredite Modrićev potpis.

Nismo ga mogli odbiti, ako bude moguće... Ponudili smo mu mogućnost da snimi video poruku koju ćemo proslijediti glasnogovorniku reprezentacije.

 - Luka, dobar dan, molim te tvoj potpis, samo to želim.... - kazao je....

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.