NA DVIJE I PO GODINE

Marca tvrdi: Kristijano Ronaldo ima novi klub i najveći ugovor u historiji nogometa

Al Nasr, klub iz Rijada (Riyadha), vodi bivši Romin trener Rudi Garsija (Garcia)

Kristijano Ronaldo. AP

A. O.

30.11.2022

Slavni nogometaš Kristijano Ronaldo (Cristiano) blizu je dogovora sa saudijskim Al Nasrom (Nassrom). 

Ronaldo je nakon niza skandala otjeran iz Mančester Junajteda (Manchester Uniteda) usred sezone, u Saudijskoj Arabiji zarađivao bi 200 miliona eura po sezoni. Njemu je Saudijska Arabija pripremila ugovor na dvije i po godine. 

Ronaldo nema izbora. Nijedna evropska momčad finansijski se ne može približiti ponudi Al Nasra, a ne mogu ni MLS klubovi, piše Marca, list blizak Ronaldovom agentu Horheu Mendezu (Jorgeu Mendesu). Marca navodi i da su Mendes i Ronaldo već pristali na ovu ponudu, tvrdi Marca.

Al Nasr, klub iz Rijada (Riyadha), vodi bivši Romin trener Rudi Garsija (Garcia), a najveće zvijezde momčadi su golman Ospina i bivši igrač Viljareala (Villarreala) Alvaro Gonzalez. Al Nassr je, uz Al Hilal, svog gradskog rivala, najtrofejniji saudijski klub, tvrdi Marca.

Ronaldo, peterostruki osvajač Zlatne lopte, u Mančester United vratio se prošle godine. Nakon razočaravajuće sezone ovog ljeta je htio promijeniti klub, ali je na kraju ostao u Manchesteru pa se zatim posvađao s trenerom i u intervjuu kritizirao klub. Ranije je još igrao za Sporting, Real i Juventus, tvrdi Marca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.