LIGA 1

Nejmar sam sebi produžio odmor: Sav teret u derbiju pada na Mbapea

Mesi po planu propušta gostovanje Lansu, slično se može reći i za Nejmara. Brazilski ofanzivac nije sklopio pakt sa trenerom, nego samim sobom

Kilijan Mbape. Twitter

Piše: G. Š.

1.1.2023

Strašan napadački triling ima Pari Sen Žermen, utjeruju strah u kosti rivalima Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Nejmar, ali za derbi kola sa Lansom, nenadano se Kristof Galtije našao u ogromnim problemima. Dao je Argentincu produženi odmor poslije osvajanja Mundijala 2022, odnosno dozvolu da praznike provede s porodicom u domovini. No, nije ni slutio šta će uraditi Brazilac.


Pakt sa samim sobom

Mesi po planu propušta gostovanje Lansu, slično se može reći i za Nejmara. Brazilski ofanzivac nije sklopio pakt sa trenerom, nego samim sobom. U pobjedi nad Strazburom dobio je dva žuta kartona za dva minuta i prije kraja utakmice, koju su Parižani na Parku prinčeva dobili na jedvite jade, napustio je stadion.

Navijači ga optužuju da je folirant, da je sve isplanirao kako bi praznike proveo u Brazilu, što je tipično za igrače iz Južne Amerike. A ovo Nejmaru nije ni prvi put, jer vječito u periodu kada se održava karneval u Rio de Žaneiru biva povrijeđen ili suspendovan. Takva mu je narav. Ni Mesija, ni Nejmara, teret će poneti Kilijan Mbape.

Jedan od najboljih napadača današnjice svakako preživljava neke od najtežih dana u karijeri, poslije poraza u finalu Mundijala, u kojem je postigao tri pogotka. Nije lako „resetovati“ glavu poslije tako velikog razočaranja, pogotovo praktično bez odmora, ali Mbape je uspio da postigne taj pobedjonosni gol nad RB Strazburom iz penala u 95. minutu, koji mu je izvjesno prijao. Uostalom, kroz sve ovo je već prolazio prošle godine poslije eliminacije Francuske sa Evropskog prvenstva, pošto tada on nije iskoristio ključni jedanaesterac,

- Odsustvo Nejmara i Mesija je ozbiljna stvar. Svi znamo koliko su nam važni. Naš napadački trio je elitni nivo. Moj stručni štab i ja smo radili prethodnih dana na pronalaženju rješenja koje je najbolje za ekipu u ovom momentu, kazao je Kristof Galtije, prvi strateg "Svetaca".

Jedini konkurent

Dodatan problem po PSG je udarac na meču sa RB Strazburom koji je pretrpio Igo Ekitike. Mladom napadaču je stradalo koljeno, nije ga bilo na treninzima pred utakmicu sa Lansom, pa će njegovo mjesto sasvim izvjesno da popuni Pablo Sarabija.

Parižani će najviše pažnje posvetiti zaustavljanju Florijana Sotoke, Ikoma Opende i Veslija Saida. Uspiju li da ih ukrote i izdrže pritisak drugoplasiranog tima na vrućem gostovanju, načinit će krupan korak ka odbrani trona. Jer, Lans je u ovom momentu praktično jedini preostali konkurent PSG-u na putu ka novoj tituli, ako uopšte i on ima pravo da ponese taj status poslije remija sa Nicom (0:0) u prošlom kolu.

Sada crveno-žuti zaostaju za "Svecima" velikih sedam bodova, što je teško dostižno pogotovo ako se uzme u obzir to da PSG nije izgubio nijedan meč ove sezone u Ligi 1. Zapravo, od dolaska Galtijea u prestonicu Francuske nije poražen nijednom, a gledajući sva takmičenja odigrao je 23 zvanična meča u svim takmičenjima. Samo je u četiri navrata (po dva u prvenstvu i Ligi prvaka) odigrao neriješeno.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.50. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.