LIVERPOL

Klop: Imamo zajedničku budućnost, uzvratit ćemo udarac

Moramo da igramo i uživamo u onome što radimo – rekao je menadžer „Redsa“

Jirgen Klop. Twitter

G. Š.

28.2.2023

Godinama je Liverpul bio glavni konkurent Mančester sitiju u šampionskoj trci, ali u sedmoj sezoni Jirgena Klopa na Enfildu igra ispod svih očekivanja. Mala je vjerovatnoća da će „Redsi“ iduće sezone igrati u Ligi prvaka, ako je ove ne osvoje, jer su prilično udaljeni od četvrte pozicije u Premijer ligi. 

Tim i publika

Sredina i kraj ove i naredne sedmice bit će ključni za „Crvene“ i njihove evropske ambicije. Olakšavajuća okolnost je što će obje utakmice odigrati na svom stadionu. Prvu već sutra protiv Vulverhemptona, a zatim im u nedjelju u goste stiže Mančester junajted.

- Moramo da igramo i uživamo u onome što radimo – rekao je Klop i dodao:

- Mislim da smo spremni i ako postoji klub koji može da nadoknadi zaostatak, onda je to ovaj. Zbog svih stvari koje smo postigli u prethodnih nekoliko godina. Ništa se od toga ne bi dogodilo bez tima i publike, istakao je Klop.

Ne gubi nadu njemački strateg. I po izjavama, očigledno, ne namjerava u skorije vrijeme da napušta Enfild. 

Nismo daleko

Nada se da će „Redsi“ biti što bolje pozicionirani na kraju, iskoristiti ostatak sezone i potom iduće biti mnogo bolji.

- Imamo zajedničku budućnost, neposrednu budućnost i širu sliku. Uopšteno govoreći, uzvratit ćemo udarac. Sada moramo da izvučemo šta možemo, da dobijemo što možemo iz ove sezone. Ne znam šta će biti, nismo daleko od mjesta koja ciljamo. Vidjet ćemo gdje ćemo završiti - zaključio je menadžer Liverpula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.