HAOS U MINHENU

Nevjerovatne scene u Bajernovoj svlačionici: Mane fizički nasrnuo na Sanea

Sve se, navodno, odigralo poslije utakmice sa Mančester sitijem u kojem su Bavarci poraženi

Mane: Napao Sanea u svlačionici. AP

N. H.

12.4.2023

Njemački Bild je razotkrio veliki skandal u minhenskom Bajernu, a radi se o fizičkom sukobu koji se dogodio u svlačionici poslije utakmice sa Mančester sitijem.

Bajern rijetko gubi u ovoj fazi Lige prvaka, a pogotovo na ovaj način. Siti ih je demolirao rezultatom 3:0, a vidjelo se i tokom utakmice da to nije ekipa na koju smo navikli.

Bild je prenio danas šokantne vijesti, a to je da se u svlačionici stadiona Etihad dogodio sukob nakon poraza od Mančester sitija. Akter sukoba je ono što čini ovu vijest još interesantnijom, a riječ je o Sadiju Maneu. 

Senegalac, koji je poznat po mirnom tempereamentu i sjajnim ponašanjem na terenu i van njega, je izgubio živce i prema pisanju Bilda, fizički napao Liroja Sanea (Leroy).

U 83. minuti utakmice dvojac se posvađao na terenu nakon što Mane nije dodao Saneu loptu. Njemački fudbaler mu je to zamjerio i nastala je velika rasprava, koja se navodno prelila i u svlačionicu.

Bild navodi da je u svlačionici odmah Mane krenuo negodovati zbog načina na koji mu se saigrač obratio na terenu te je toliko izgubio živce da je u jednom trenutku udario Sanea po ustima.

Bajern to nije želio komentarisati, ali ako je istina, ovo bi bio još jedan pokazatelj da je minhenski gigant blizu implozije. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.