IZVJESNI PRVAK ITALIJE

Napulj je počeo slaviti naslov

Pod Vezuvom je proslava prvog naslova prvaka nakon Maradonine ere već krenula

Napoli slavi titulu. Screenshot

D. H.

24.4.2023

Napoli je u derbiju 31. kola Serie A u derbiju protiv Juventusa u Torinu slavio s 1:0, pobjedu su južnjaci izborili na dramatičan način, golom Đakoma Raspadorija (Giacomo) u 93. minuti utakmice. Ako u idućem kolu na stadionu Diega Maradone pobijede Salernitanu, a drugoplasirani Lazio idućeg dana ne pobijedi Inter, Napoli će i službeno postati prvak Italije šest kola prije kraja.

Pod Vezuvom je proslava prvog naslova prvaka nakon Maradonine ere već krenula, a euforično je bilo i u svlačionici, gdje su igrači Napolija nakon završetka utakmice proslavili drugu ovosezonsku pobjedu nad Starom damom.

Kada su sletjeli u Napulj, ispred stadiona su ih dočekale hiljade navijača, koje su igrači pozdravljali iz otvorenog autobusa, a glavne zvijezde proslave bili su najbolji igrači Viktor Osimen  (Victor Osimhen) i Kviča Kvartskelija (Khvicha Kvaratskhelia). 

Titula matematički još nije osigurana, ali samo je pitanje dana kada će se to dogoditi. Slavlje koje je već krenulo, tada će sigurno postati još vatrenije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.