NAPADAČ INTERA

Džeko: Igranje finala u Istanbulu bi bilo nevjerovatno

Osjećam se mirno. Bit će to dvije spektakularne utakmice, rekao je Džeko uoči dvomeča s Milanom

Džeko: Tri gola u Ligi prvaka ove sezone. Twitter

E. Ć.

8.5.2023

Najbolji bh. napadač Edin Džeko sa svojim Interom će loviti finale Lige prvaka.

Džeko i društvo će za protivnika u polufinalu imati gradskog rivala ekipu Milana. Milanski rivali će se tako naći u borbi za finale prvi put od 2003., a UEFA je povodom ovog dvomeča odlučila snimiti emisiju kao posebnu najavu.

Spektakularne utakmice

Jedan od gostiju bio je upravo Džeko.

- Osjećam se mirno. Bit će to dvije spektakularne utakmice. Italija i grad Milan posebno treba da budu ponosni što dva kluba iz istog grada igraju u polufinalu Lige prvaka. Mnogo je toga na kocki, igranje u finalu u Istanbulu bi bilo nevjerovatno - rekao je Džeko uoči okršaja s Milanom.

Edin je pokušao uporediti mančesterski i milanski derbi.

- Derbiji imaju zajedničke stvari. Možda u Mančesteru to nisam toliko osjetio kao ovdje u Italiji. Roma protiv Lacija, plus Milan protiv Intera su važne utakmice. 

Ljudi pričaju o njima prije i poslije stvarnih utakmica. Italijanski navijači smatraju da je važnije pobijediti u derbiju od bilo koje druge prvenstvene utakmice. Ove utakmice su veoma različite, jer nema pravog favorita - istakao je Džeko za UEFA.com.

Predvodit će "Nerazure"

Podsjetimo, prvi polufinalni meč između Intera i Milana igra se u srijedu od 21 sat.

Prema najavama italijanskih medija, Džeko bi trebao biti starter u ovoj utakmici. On je ove sezone postigao tri gola u Ligi prvaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.