GDJE ĆE LIONEL

Dok kruže spekulacije da Mesi ide u Al Hilal, oglasio se njegov otac: Istina je samo jedna

Uvijek se šuška i mnogi koriste njegovo ime kako bi stekli popularnost, poručio je Horhe Mesi

Lionel i Horhe Mesi. Twitter

E. Ć.

9.5.2023

Horhe Mesi (Jorge Messi), otac jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Mesija, oglasio se danas nakon što je AFP plasirao vijest da Argentinac ima dogovor s Al Hilalom.

- Nema apsolutno ništa dogovoreno ni sa jednim klubom za sljedeću godinu. Odluka neće biti donijeta prije nego što Lionel završi sezonu. Kada se sezona završi, bit će vrijeme da se analizira i vidi šta ima, a zatim donesemo odluku.

Uvijek se šuška i mnogi koriste njegovo ime kako bi stekli popularnost, ali istina je samo jedna i uvjeravamo vas da ni sa kim nema ništa. Ni usmeno, ni potpisano, ni dogovoreno, a neće biti ni do kraja sezone.

Čini mi se da je to nedostatak poštovanja medija koji ogovaraju, jer ima onih koji svjesno i namjerno obmanjuju, ne dajući nikakve dokaze za svoje tvrdnje, a žele da svaku zlonamjernu glasinu pretvore u vijest ili koju režira neko u u korist njihovih interesa. 

Morali bi objasniti zašto ne objavljuju prave informacije... ne žele da im istina pokvari "vijesti" - poručio je Horhe Mesi.

Saopćenje Mesijevog oca. Twitter

Podsjetimo, AFP je naveo kako je Mesi već postigao dogovor s klubom iz Saudijske Arabije, te da će zarađivati blizu 400 miliona eura godišnje. 

Mesi će sigurno napustiti Pari Sen Žermen, ali je pitanje gdje će nastaviti karijeru. Dozivaju ga u Barseloni, no pitanje je koliko je realan povratak Argentinca na Nou Kamp s obzirom na finansijsku dubiozu kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.