UVJERAVA NAVIJAČE

Gvardiola vjeruje u čelnike Sitija: Volio bih da se odluka donese što prije, ja ću ostati

Gvardiola je potvrdio da će i naredne sezone sa klupe predvoditi Građane

Gvardiola: Ostaje u Sitiju. AP

N. H.

24.5.2023

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) potvrdio je da će i naredne sezone sigurno ostati na klupi ove ekipe.

On je kazao da na njega neće utjecati ni istraga koja se vodi protiv ovog kluba zbog navodnog kršenja pravila u finansijskom poslovanju.

Gvardiola je napomenuo da navijači ne trebjau brinuti, bez obzira na bilo kakvu kaznu koju klub može dobiti, iako još uvijek vjeruje da oni nisu napravili nijednu grešku u poslovanju i da su poslovali „čisto“.

Također, rekao je da bi volio da se odluka donese što prije.

- Ostajem u Manchester sitiju narednu sezonu. Uopšte ne razmišljam o odlasku iz kluba. Ostajem i sa 100 prekršaja protiv nas u Premijer ligi, ne brinite, još uvijek ćemo biti tu. Ono što bih lično volio je da Premijer liga ili sudovi donesu odluku što je prije moguće. Jer, ako smo pogriješili, svi će to znati - rekao je Gvardiola pa dodao:

- Vjerujemo da smo godinama donosili ispravne odluke i postupali na pravi način. Ljudi će ponekad prestati govoriti o tome – dodao je Gvardiola

Sitiju su do kraja sezone u najelitnijem rangu engleskog fudbala preostale dvije utakmice, obje protiv Brajtona. Oni će uz to igrati finale FA Kupa na Vembliju protiv gradskog rivala Mančester junajteda, te finale Lige prvaka protiv Intera, našeg Edina Džeke. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.