ODAO PRIZNANJE MNOGIMA

Ibrina oproštajna poruka: Počelo je sa snom, a sada iza mene ostaju novi Zlatani

Zlatan Ibrahimović je karijeru završio u 42. godini kao igrač Milana, koji je, kako i sam kaže, najviše volio

Ibrahimović: Legendarni Šveđanin. Screenshot/Twitter

N. H.

16.6.2023

Zlatan Ibrahimović (42) objavio je na Instagramu zanimljivu oproštajnu poruku od fudbala. On je odao priznanje klubovima u kojima je igrao tokom karijere, a, između ostalog, poručio je i da svojim primjerom doprinio stvaranju novih „Zlatana“.

Tom prilikom objavio je fotografiju svojih stopala, koja simbolizira sve ono što je napravio tokom veličanstvene karijere.

- Počelo je sa snom. San koji je pretvorio nemoguće u moguće. Rođen sam u Malmeu. Odrastao u Amsterdamu. Postao mudriji u Torinu. Postao sam lav u Barceloni. Odrastao u Milanu, a u Parizu dobio nove perspektive. Stekao izdržljivost u Mančesteru i zabavio se u Los Anđelesu. A onda konačno našao mir u svojoj novoj "domovini" Milanu.

Naslijeđe koje se nadam ostavio iza sebe su svi novi Zlatani koje sam napravio. Svi oni koji imaju srce lava. Svi oni kojima gori vatra u očima. Svi oni koji istinski razumiju da nemoguće nije ništa.

Hvala na svemu. Mino, uspjeli smo! Vožnja je gotova. Bilo je to nevjerojatno putovanje. Nedostaješ mi - navodi se u Ibrinoj poruci u kojoj je označio sve klubove za koje je nastupao tokom karijere.

Podsjetimo, legendarni Ibra se oprostio od fudbala prije nekoliko sedmica kada je to kazao nakon kraja sezone u italijanskoj Seriji A. On bi, prema informacijama iz Italije, trebao dobiti posao u Milanu kao spona između igrača i uprave kluba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.