DIJAMANT U ISTANBULU

Prva reakcija Džeke nakon predstavljanja u Fenerbahčeu: Obišao je stadion, a dobio je i najdraži broj na dresu

Edin Džeko je najnovije pojačanje turskog Fenerbahčea, a koliko im znači njegov dolazak pokazuju i njegovi saigrači

Džeko: Pozira sa dresom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. H.

22.6.2023

Edin Džeko je najnoviji fudbaler turskog Fenerbahčea. Dijamant je obišao stadion "Ulker Fenerbahce Sukru Saracoglu" i pozirao sa novim dresom. 

U obilasku su mu se pridružili i brojni članovi porodice. Među njima su bili otac Midhat i sin Dani. 

Džeko sa članovima porodice. Taktik Mania

Njemu je pripao dres sa brojem 9, koji je u prethodnoj sezoni nosio urugvajski krilni napadač Diego Rosi (Rossi). Rosi je odlučio prepustiti svoj broj našem kapitenu i sigurno je da će postati favorit navijača iz Bosne i Hercegovine.  

Džeko je dao i prvu izjavu za turske medije po dolasku u Fenerbahče.

- Odličan je osjećaj. Vrlo brzo sam vidio da je bila prava odluka da dođem u Fenerbahče. Ne mogu dočekati da izađem na teren. Dat ću sve od sebe u svakoj utakmici i svakom treningu - kazao je Džeko za turske medije, pa nastavio:

- Uvjeravam vas da ne postoji niko ko želi više pobijediti od mene. Niko ni na tribinama, ni pred TV-om! Nebitno koja je utakmica i ko je protivnik. Ja samo želim postići gol ili da moja ekipa postigne pogodak i da pobijedimo na kraju - dodao je Dijamant.

Džeko će svoj debi u službenim utakmicama imati u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Fenerbahče je voljom žrijeba za protivnika dobio pobjednika dvomeča između  La Fiorite 1967  - Zimbru Čisinau.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.