USUSRET REVANŠU U BAKUU

Bašić najavio utakmicu protiv Nefčija: Znamo da cijela BiH navija za nas

Fudbalere Željezničara u četvrtak očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv Nefčija.

Bašić: Najavio utakmicu. FK Željezničar

N. H.

2.8.2023

Fudbalere Željezničara u četvrtak očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv Nefčija. 

Šef stručnog štaba "Plavih" Nermin Bašić najavio je utakmicu koja očekuje njegovu ekipu protiv protivnika iz Azerbejdžana. 

- Želim se zahvaliti ekipi Nefčija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan - započeo je Bašić zahvalivši se rivalima, pa je nastavio.

- Imali smo problema u prvoj utakmica sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. 

Nefči ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Nefči ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može - kazao je Bašić o sutrašnjoj utakmici. 

Naglasio je da je Nefči ekipa koja se pojačava svaki dan, ali da i njegova ekipa ulazi bolja u revanš. 

– Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Nefči se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravimo smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili. 

Bez obzira što sam rekao da je Nefči favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici, igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače.

Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica - rekao je Nermin Bašić, trener Željezničara. 

Podsjetimo, Željezničar sutra od 19 sati igra uzvratnu utakmicu protiv Nefčija. Prvi susret odigran na Grbavici završio je bez pobjednika rezultatom 2:2. Tekstualni prijenos utakmice moći ćete uživo pratiti na portalu "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.