SMIRILI SITUACIJU

Kriza u Fenerbahčeu: Džeko i Tadić imali glavnu riječ nakon poraza

Ne trebamo ponavljati greške kao na utakmici protiv Trabzonspora, poručili su

Džeko i Tadić: Lideri svlačionice. Fenerbahce

N. H.

7.11.2023

Fenerbahče je nakon sjajnog starta sezone u kojem su upisali 19 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima doživio poraz.

„Žuto-plavi“ su na domaćem terenu izgubili od Trabzonspora (3:2) u 11. kolu superlige, ali ne dozvoljavaju ne želi da ih to poremeti. 

Dva lidera tima Edin Džeko i Dušan Tadić su nakon utakmice održali govor u svlačionici i poručili saigračima da ne trebaju kao tim ponavljati greške kao na utakmici protiv Trabzona.

- Naravno da bismo željeli nastaviti seriju. Ali kao što je naš trener Ismail Kartal rekao, poraz od Trabzonspora treba da vidimo kao nesreću i da se odmah podignemo. Ovaj tim će nastaviti da radi za svoje ciljeve. 

Imamo igrače koji neće biti sa nama na mečevima protiv Ludogoreca i Adane. Ali idemo na teren sa 11 fudbalera i ne trebamo ponavljati greške kao na utakmici protiv Trabzonspora – poručili su Džeko i Tadić svojim saigračima. 

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal je odlučio ne kazniti fudbalera Sameta Akajdina (Akaydin) koji je nakon napuštanja igre nezadovolja otišao u svlačionicu umjesto na klupu za rezervne igrače.

Fenerbahče se trenutno nalazi na drugoj poziciji turske Superlige i imaju osvojenih 30 bodova, što je za jedan manje od lidera prvenstva Galatasaraja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.