ZANIMLJIVA PRIČA

Rođen u Njemačkoj, radio na baušteli, a jučer je ispunio san kada je zaigrao za Hrvatsku

Pašalić je mogao i do gola na debiju, ali je pogodio stativu u 90. minuti

Pašalić: Fudbaler Rijeke. Ansis Ventins

E. Ć.

19.11.2023

Fudbaleri Hrvatske jučer su pobijedili Latviju u Rigi sa 2:0 u 9. kolu kvalifikacija za Euro i sebi odškrinuli vrata Njemačke.

Za Hrvatsku su pogađali Lovro Majer u 7. i Andrej Kramarić u 16. minuti utakmice. Na ovom meču za "Vatrene" su debitovali Marko Pašalić (Marco) i Martin Baturina.

Pašalić je mogao i do gola na debiju, ali je pogodio stativu u 90. minuti. Zanimljiva životna priča prati debitanta koji se prvobitno nije našao na spisku selektora Zlatka Dalića.

Rođen u Njemačkoj

On je rođen u Karlsrueu, ali ima hrvatsko državljanstvo. U mlađim uzrastima nastupao je za Hofenhajm i Karlsrue te druge ekipe Štutgarta i Borusije Dortmund.

Ljetos je stigao u Rijeku, u kojoj je sa sedam pogodaka i dvije asistencije u 19 nastupa postao hit-igrač SuperSport HNL-a.

Pritom se istaknuo fantastičnim golovima koje je postigao iz velike udaljenosti. Udarci su to za koje je rekao da ih vježba na treninzima. Igra na poziciji desnog krila, a može odigrati i na drugoj krilnoj poziciji te na poziciji ofanzivnog veznog.

Ispunjenje sna

Dio života proveo je radeći težak fizički posao. Evo kako je to opisao:

- Imao sam jedan trenutak u životu kad mi se više nije dalo igrati, ali mi je jedan trener oživio karijeru. Bauštela? To mi je bilo bitno da se izgradim kao čovjek, da naučim raditi teško za pare. Pomagao sam bratu u firmi. Da ne sjedim kod kuće, išao sam raditi - naveo je Pašalić.

San mu je bio igrati za Hrvatsku.

- Iznenadio sam se pozitivno. Još uvijek sam u šoku. Život mi se promijenio u sekundi, ostvario mi se san. Zvao me gospodin Raić (sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar, op.a.) i rekao mi da se moram spremati za Zagreb.

Ostvario mi se tako najveći životni san. Ovo mi je i motivacija da budem bolji. Na terenu dajem uvijek 101 posto, tako ću igrati i u reprezentaciji. Nadam se da ću se uklopiti u ekipu. Vrlo sam zahvalan na prilici.

Dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak. Kad sam potpisivao, imao sam taj osjećaj. Ispala je to najbolja odluka u mom životu - rekao je Pašalić za stranicu NK Rijeke nakon što je dobio poziv u reprezentaciju, prenosi Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.