TRAGA SE ZA POČINIOCIMA

Bizarno: Ukraden gol sa terena težak 250 kilograma

To nije prvi slučaj krađe sa ovog stadiona

Stadion sa kojeg su ukrali gol. NK Croatia Mihaljevci

S. S.

31.3.2024

Nevjerovatna situacija dogodila se u Hrvatskoj, gdje su klubu iz mjesta kod Požege sa fudbalskog terena lopovi ukrali gol. Policija traga za nepoznatim počiniocima.

- Policajci tragaju za nepoznatim počiniocem protiv koga slijedi krivična prijava. U noći između 28. i 29. marta, u mjestu Mihaljevci na stadionu, nepoznati počinioc (ili više njih) otuđio je gol u vlasništvu fudbalskog kluba - rekli su u subotu iz požeške policije.

Došli ujutro i nije ga bilo

Portal Danica.hr prenosi da su u klubu FK Croatia Mihaljevci iznenađeni ovom nevjerovatnom krađom. Kažu kako im je nestao stari gol koji je bio smješten pored terena, dužine sedam i visine 2,5 metara.

- To je bio veliki čelični gol težak najmanje 250 kilograma, nas pet-šest ga je nosilo. U četvrtak smo bili tu negdje do 21.30 sati, a kad smo u petak došli oko 8 ujutro – imali smo šta da vidimo: nema nam gola - ispričali su u klubu.

Aluminijski panoi

Kažu kako je to učinio neko ko dobro poznaje prostor oko terena. Došli su sa zadnje strane kako se ne bi upalila reflektorska svjetlost sa senzorom i uglavnom su hodali po travi da ne ostave tragove. 

To nije prvi slučaj krađe sa stadiona kod Požege. Već su im krali dio krova, liniju, kompresor, a nestali su i aluminijski reklamni panoi koje su bili kupili od Kamen Ingrada.

- Ukrali su nam tri nova aluminijska panoa. Počinioci nikada nisu pronađeni - kažu u klubu.

Na pitanje sumnjaju li možda na nekoga, kažu kako je lako moguće da je to učinio neko iz sela.

- Nemamo nikakvih dokaza, ali moguće je da je taj čelični gol trebao nekome za stubove - nagađaju u FK Croatiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.