IGRALI U SITIJU

Bivši Džekin saigrač otkrio od čega živi: Nisam htio da budem blizu fudbala

On je počeo graditi nekretnine u periodu kada je debitovao za Mančester Siti i sa tom praksom nije prestao ni kada je dobio znatno veću platu

Mikah Ričards. Instagram

Di. R.

12.5.2024

Nekadašnji igrač Mančester Sitija, Mikah Ričards, (Micah Richards) otkrio je da većinu svojih mjesečnih prihoda zaradi u svojoj firmi za nekretnine.

Pametan potez

On je tu firmu napravio sa 18 godina i u nju je ulagao veći dio svog novca, jer nije bio siguran da li će do kraja života moći živjeti od fudbala.

- Osnovao sam kompaniju za nekretnine kada sam imao 18 godina. Tada stvari nisu išle baš najbolje, ali i kada su išle odlično znao sam da moram imati neki posao sa strane jer u fudbalu nikada ne znaš šta se može desiti - rekao je Ričards u podkastu 'The Rest iz Football'.

On je počeo graditi nekretnine u periodu kada je debitovao za Mančester Siti i sa tom praksom nije prestao ni kada je dobio znatno veću platu.

- Kada sam gradio portofolio nekretnina počeo sam da se bavim razvojem i izgradnjom oko Lidsa i Mančestera. To mi je bila rezervna opcija ako ne uspijem u fudbalu. Nisam znao da ću biti stručni komentator nakon završetka karijere jer nisam htio da budem blizu fudbala zbog načina na koji sam morao da se penzionišem - zaključio je Ričards.

Nije imao sreće poslije Sitija

Podsjetimo, Ričards se oprostio od fudbala u tridesetprvoj godini života jer je imao velikih problema sa povredama. 

Mikah radi kao stručni komentator na nekoliko TV emisija u Engleskoj.

On je još kao tinejdžer igrao za Mančester Siti a bio je dio ekipe koja je uspjela osvojiti titulu prvaka Engleske prvi put u historiji kluba.

U Sitiju je bio sve do 2014. godine kada je otišao na posudbu u Fiorentinu. 

Nakon toga je prešao u Aston Vilu gdje je proveo četiri godine.

Ričards je svoju fudbalsku karijeru završio 2019. godine

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.