SUPERLIGA

Turci objavili tim sezone: U njemu jedan bh. fudbaler, a to nije Edin Džeko

Džeko je bio drugi strijelac prvenstva sa 21 pogotkom, ali to nije bilo dovoljno da se nađe u timu sezone

Džeko: Nema mjesta za njega. Platforma X

E. Ć.

28.5.2024

Sezona u turskoj Superligi je završila. Galatasaraj je ponovo osvojio titulu, iako je Fenerbahče naših Edina Džeke i Radeta Krunića imao čak 99 bodova i samo jedan poraz.

Sada je objavljen i najbolji sastav sezone u Turskoj, a u njemu se nalazi jedan bh. fudbaler. To nije Edin Džeko, već Haris Hajradinović koji je briljirao za Kasimpašu.

Haris Hajradinović. PlatformaX

Hajradinović je bio jedan od glavnih igrača ovog tima u pohodu na 5. mjesto i plasman u Evropu. Imao je 14 asistencija, koliko i Dušan Tadić, a bolji od njega bio je samo Dris Mertens (Dries) sa 16.

Hajradinović je tome dodao i pet golova. Zanimljivo je da nema Džeke koji je sezonu okončao kao drugi strijelac lige s 21 golom, četiri manje od Maura Ikardija (Icardi).

Idealni tim sezone u formaciji 4-2-1-2-1 nalaze se: Muslera (Galatasaraj), Djiku (Fenerbahče), Kadiolu (Fenerbahče), Nelson (Galatasaraj), Jilmaz (Galatasaraj), Toreira (Galatasaraj), Hajradinović (Kasimpaša), Mertens (Galatasaraj), Ajdin (Alanijaspor), Tadić (Fenerbahče) i Ikardi (Galatasaraj).

Inače, Hajradinović stiže na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči prijateljskih duela protiv Engleske (3. juni) i Italije (9. juni).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.