NAKON ODLIČNE SEZONE

Haris Hajradinović za "Avaz": Rano je pričati o transferu, učinit ću sve da ispunim očekivanja selektora

Samo je Mertens, član šampionske Galate, imao više asistencija u Superligi od njega. Protiv Ukrajine igrao sa slomljenom rukom

Hajradinović: Stigao na okupljanje reprezentacije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

30.5.2024

Fudbaleri Bosne i Hercegovine okupili su se na Ilidži, gdje će boraviti do 2. juna prije puta za Englesku i prvu od dvije sjajne prijateljske utakmice.

"Zmajevi" su stigli u odličnom raspoloženju, a prije dolaska u bazu naše reprezentacije razgovarali smo s Harisom Hajradinovićem. Odigrao je fantastičnu sezonu u svojoj Kasimpaši, bio je drugi asistent Turske (14), a samo je Dris Mertens (Dries) namjestio više golova svojim saigračima od njega (16).

Jedno vrijeme je bio zapostavljen, ali sada hvata kontinuitet poziva u reprezentaciju, a ovog puta njega i saigrače dočekuju legende bh. fudbala u stručnom štabu.

Zajedništvo u timu

- Drago mi je da sam tu, s tom novom ekipom i saigračima i stručnim štabom. Svi su tu iz stručnog štaba što su već imali nastupe za našu selekciju i drago mi je da je tako. I oni se međusobno dobro poznaju, igrali su skupa, tako da se nadam da će to zajedništvo prenijeti na nas – kazao je Hajradinović za "Avaz".

Jedan je od onih fudbalera koji u bazu "Zmajeva“ stiže u sjajnoj formi poslije dobre sezone.

- Najbitnije da je prošlo bez povreda. Nadamo se da će i ove dvije utakmice proći kako treba. Posljednjih par kola borili smo se Mertens i ja za titulu najboljeg asistenta, a na kraju je on odnio pobjedu s dvije asistencije više. 

Šta je, tu je. To je fudbal. Ipak, moje je da kažem da je ipak imao i lakši put. Ima jaču ekipu, ali što se mene tiče, ja sam prezadovoljan – naglasio je Hajradinović.

Naš veznjak uvršten je i u idealni tim sezone turske Superlige, što je nagrada za sjajnu sezonu. Haris je jedini bh. fudbaler među najboljih 11 iako je i Edin Džeko briljirao za Fener.

Žali i danas

Novo okupljanje, dolazak Barbareza i ostalih na čelo reprezentacije je obradovalo igrače i navijače. Međutim, nismo mogli a da ne otvorimo "ranu“ i poraz u baražu za Evropsko prvenstvo od Ukrajine (1:2).

Imali smo Ukrajince "u šaci“, a onda se raspali u tri minute. Poseban je razlog zbog čega smo o tome pričali s Hajradinovićem. Dao je sve od sebe u toj utakmici, na kraju krajeva odigrao je sa slomljenom rukom.

- Pa žao nam je svima. I dan-danas ostaje žal i tuga i bol jer stvarno smo odigrali fantastično. Do tog primljenog gola nismo dozvolili Ukrajincima da stvore nijednu ozbiljnu šansu. Šta je, tu je. Sada se okrećemo budućnosti – rekao je Hajradinović i dodao:

- Da, desila se povreda u prvom poluvremenu, nisam ni znao o čemu je riječ. Imao sam bol u ruci, a doktori su to sanirali. Dan poslije utakmice sam otišao na pregled gdje je ustanovljeno da imam lom u ruci. Kad želiš dobro svojoj državi igrao bi i u najgorim uslovima – poručio je Haris Hajradinović za "Dnevni avaz".

Nakon što se Miralem Pjanić oprostio od reprezentacije, sigurno je da će Hajradinović imati još veću odgovornost u kreiranju napada "Zmajeva".

- Ja ne bježim od odgovornosti. Sva odgovornost je sastavni dio fudbala. Pričat ću sa selektorom i vidjeti šta očekuje od mene. Šta god bude očekivao, pokušat ću da to ispunim maksimalno – rekao je Hajradinović.

"Prekucao" tursku ligu

Osim što je uvršten u tim sezone Turske, Hajradinovićeve dobre partije probudile su interes brojnih klubova za njega. Spominjali su se Lacio, Brentford... Pitali smo ga da li ima neka želja u ljetnom prijelaznom roku.

- Rano je još pričati o tome. Mislim vidjet ćemo šta će se desiti. Ne mogu sad zasad ništa da kažem da se nadam ili tako to... Imam fantastičnu sezonu iza sebe, a kako će biti vidjet ćemo. Klubovi kojim budem trebao kontaktirat će Kasimpašu s kojom imam ugovor na još dvije godine – kazao je Hajradinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.