ŽELE TITULU PRVAKA

Čovjek koji je doveo Murinja u Fener najavio pojačanja: Neka on završi dvojicu, mi ćemo se pobrinuti za ostale

Najavio je Jildrim kako se klub neće zaustaviti dovođenjem čuvenog Portugalca

Aziz Jildrim. Platforma X

Di. R.

31.5.2024

Žoze Murinjno (Jose Mourinho) će postati novi trener Fenerbahčea, a njegovo dovođenje je prvi korak u predsjedničkoj kandidaturi Aziza Jildrim (Yildrim).

Jildrim je šest godina bio izvan kluba, ali sada se vratio i na velika vrata najavio kandidaturu za predsjednika kluba.

Veliki planovi

Mediji u Turskoj navode da je upravo Jildrim najzaslužniji za dovođenje Murinja u Fener. On će biti protukandidat Aliju Koču na izborima.

Najavio je Jildrim kako se klub neće zaustaviti dovođenjem čuvenog Portugalca.

- Želimo da napravi s Fenerbahčeom ono što je s Portom. Potpisat ćemo igrače koje bude želio.Reći ću vam neka imena. Murinjo želi Romelua Lukakua, Paula Dibalu (Dybala),Talisku (Talisca) i Sorlota (Sorloth)... Neka on završi dvojicu, mi ćemo se pobrinuti za ostale kada preuzmemo klub - poručio je Jildrim.

Čekaju titulu prvaka

Fenerbahče čeka na titulu prvaka još od 2014. godine, a doveli su i mnoge fudbalere koji su im trebali pomoći da konačno budu prvaci Turske.

Fudbaleri kao što su Edin Džeko, Dušan Tadić, Fred, i Livaković su došli u Istanbul po trofeje, a sada ćemo vidjeti mnoga nova pojačanja u Feneru.

Navodi se da je spreman budžet za pojačanja od čak 100 miliona eura.

- Vraćam se odmoran i spreman. Klubu je potreban mir, a ne predsjednik koji uporno tvrdi da mu neko ne da biti šampion - rekao je Jildrim.

Fener je pod vodstvom predsjednika Koča u prethodnih šest godina uspio osvojiti samo jedan trofej. U sezoni 2022/2023 osvojen je Kup Turske.

Sve je dogovoreno

Pregovori Murinja i Fenerbahčea nisu trajali dugo i jako brzo je postignut usmeni dogovor, a ugovor je potpisan jučer, prenose mediji u Turskoj.

Portugalac je potpisao ugovor koji ga za Fener veže do ljeta 2026. godine, sa opcijom produžetka još jedne godine.

Fenerbahče sada ima jednog od najpoznatijih trenera svijeta i bit će zanimljivo vidjeti da li mogu osvojiti titulu prvaka Turske.

Murinjo je na svom Instagram profilu objavio sliku spakovanih kofera i tako najavio put u Tursku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.