U TRENING CENTRU TIRENIJA

Foto / "Zmajevi" obavili novi trening uoči meča s prvacima Evrope

Večeras je odrađen još jedan trening koji je protekao bez problema i svi igrači su radili punim intenzitetom

S večerašnjeg treninga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ć.

6.6.2024

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana, fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas nastavili da pripremama za meč sa Italijom.

U Olimpijskom trening centru Tirenija "Zmajevi" imaju sve potrebne uslove da se u miru pripremaju za ovaj meč.

Izabranici Sergeja Barbareza su jutros radili aktivacijski trening, a poslije i video analizu. Večeras je odrađen još jedan trening koji je protekao bez problema i svi igrači su radili punim intenzitetom.

Uoči večerašnjeg treninga, trener golmana Siniša Mrkobrada i reprezentativac Dario Šarić govore o pripremama i predstojećoj utakmici.

- Dobro ide, radimo, gledamo šta oni rade, šta mi možemo da izvadimo rezultat. Sada treba vremena i treninga da ova taktika bude uspješna. Znam igrače, znam kako misle. Ovdje u Italiji je puno taktike, mi trebamo i na tome da radimo. 

Oni znaju kako da trče, gdje da trče, kako da loptom rade. Borit ćemo se kao i protiv Engleza, to treba da nam bude dio DNA. I oni su elitna ekipa, ali kako smo protiv Engleza se borili prvo poluvrijeme, možemo i protiv Italije - rekao je Šarić.

- Pričao sam sa selektorom. Tu je otprilike 80 posto igrača na koje se računa u Ligi nacija. Nema Džeke, nema Vasilja, jedan stoper je napustio kamp (Stjepan Radeljić op. a.), tako da će promjena sigurno biti.

Što se tiče zdravstvenog biltena, sezone su bile naporne. Ista takva je situacija i s Italijanima i Englezima. To je normalno za jun mjesec. 

Nadam se da neće biti povreda i da će svi momci biti spremni za jesen, to je mnogo bitnije od ovog što nas čeka u nedjelju - izjavio je Mrkobrada.

Podsjetimo, utakmica između aktuelnog prvaka Evrope Italije i BiH na rasporedu je u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.