NOVO TAKMIČENJE

Čudan prijedlog legende Liverpula koji bi odgovarao i "Zmajevima"

Sjajna nagrada za pobjedničku naciju čak bi mogla biti samo mjesto na elitnom Svjetskom prvenstvu, kazao je on

Fudbalska reprezentacija BiH. Avaz

E. Ć.

9.6.2024

Bivši fudbaler Liverpula Robi Fauler (Robbie Fowler) ima zanimljiv prijedlog koji bi išao u korist reprezentacijama poput Bosne i Hercegovine.

Naime, on je predložio osnivanje takmičenja pod nazivom Svjetsko prvenstvo 2. To bi bio drugi rang svjetskih reprezentacija, onih koji ne bi mogle izboriti glavno takmičenje.

- Turnir rezervisan za zemlje čiji je san igrati protiv Engleske, Španije, Brazila, Argentine, Francuske i Njemačke. Formiranje ovog takmičenja dovelo bi do porasta nivoa igre.

Sjajna nagrada za pobjedničku naciju čak bi mogla biti samo mjesto na elitnom Svjetskom prvenstvu. Možete samo pogledati spisak FIFA-inih članica i odmah prepoznati koje bi zemlje imale koristi od Svjetskog prvenstva 2. Afganistan, Albanija, Američka Samoa, Armenija, Aruba, a to su samo selekcije pod slovom A - rekao je Fauler za "Daily Mirror".

Što se Faulera tiče, on je za "Redse" igrao u dva navrata. U prvom (1993. - 2001.) je dao 120 golova na 236 nastupa, a u drugom osam pogodaka na 30 odigranih mečeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.