NA TEREN PROTIV UKRAJINE

Belgija želi prvo mjesto u grupi

Imamo izniman potencijal, rekao je Tedesco nakon utakmice s Rumunijom

Belgija u utrci. Fena

FENA

prije 6 dana

Belgija ide u svoju posljednju utakmicu Grupe E protiv Ukrajine na Euru 2024. u želji da osvoji prvo mjesto u grupi gdje su sva četiri tima - uključujući Rumuniju i Slovačku - izjednačena sa tri boda.

Zlatna generacija

Ovo je prvi put u historiji turnira da je svaki tim u istoj grupi imao isti broj bodova pred posljednje kolo.

Belgija je poništila iznenađujući poraz od Slovačke rezultatom 1-0 u njihovom uvodnom meču pobijedivši Rumuniju sa 2-0, dok je Kevin De Bruyne održao pravovremeni majstorski kurs sa svojim timom u opasnosti od još jedne rane eliminacije.

U Stuttgartu još ima posla za Belgiju, koja je vidjela da su ključni članovi zlatne generacije krenuli dalje nakon što je zemlja ispala iz grupne faze na Svjetskom prvenstvu 2022.

Ali s De Bruyneom i Romeluom Lukakuom koji su još uvijek tu, trener Domenico Tedesco uvjeren je da njegova ekipa može daleko dogurati ako prođe u nokaut fazu.

- Imamo izniman potencijal - rekao je Tedesco nakon utakmice s Rumunijom.

Kako će Belgija proći najvjerojatnije ovisi o njihovoj sposobnosti da realiziraju svoje prilike, a Lukakuu su već poništena tri gola u Njemačkoj nakon VAR intervencija.

Stvarati šanse

- Mislim da je najvažnije stvarati šanse. To smo radili u posljednje dvije utakmice... Ako iskoristimo svoje šanse, neće biti problema - rekao je krilni igrač Jeremy Doku.

Lukaku je dobio potporu svojih suigrača koji vjeruju da će belgijski rekorder svih vremena postići golove.

- Nije imao puno sreće, ali je sretan jer smo pobijedili u prošloj utakmici. Kao napadač uvijek želiš zabijati, ali on je zadovoljan utjecajem koji ima na našu momčad i prilikama koje stvara - rekao je Doku.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.