DO LJETA 2026. GODINE

Tino Blaž Lauš novi fudbaler FK Velež

Osim Veleža, ovaj 23-godišnjak igrao je za Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je došao u redove "Rođenih"

Tino Blaž Lauš. FK Velež

FENA

6.7.2024

Fudbalski klub (FK) Velež Mostar u subotu je u prostorijama stadiona "Rođeni" u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisao ugovor s Tinom Blažem Laušom koji će ovog ofanzivnog fudbalera vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Već nosio crveni dres

- Najvjernijim navijačima Rođenih sigurno da Lauš nije nepoznat igrač s obzirom na to da je u sezoni 2022/23. već nosio crveni dres. Ono što je karakteristika ovog mladog fudbalera je srčanost i požrtvovanost i sigurni smo da upravo takvog Lauša možemo očekivati u sezoni koja je ispred nas - ističu iz Kluba.

U spomenutoj sezoni u kojoj je nastupao za Velež, Lauš je zabilježio 17 nastupa u kojima je postigao jedan gol, te upisao pet asistencija.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marata 2001. godine u Splitu. Osim Veleža, ovaj 23-godišnjak igrao je za Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je došao u redove "Rođenih".

- Prvi motiv je svakako taj što sam ovdje proveo najbolji dio svoje karijere, a drugi motiv je što je klub i prije bio dobar, a sada je još i više napredovao i ide u jako dobrom i pozitivnom smjeru. Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa. Velež ima jako dobru prošlost, ali ono što me jako raduje su dobri i visoki ciljevi za budućnost - kazao je Lauš.

Ističe da se fizički jako dobro osjeća, te da je spreman za nadolazeće izazove.

Prvi duel 10. jula

Prvi službeni duel Velež će imati 10. jula, kada u okviru prvog pretkola UEFA Europa Konferencijske lige na Grbavici dočekuje predstavnika Andore Inter Club d'Escaldas.

- Svakako da treba ići utakmicu po utakmicu i biti jako oprezan, ali je prolaz prvog pretkola nešto što se od nas očekuje. Želimo što je moguće duže trajati u Europi i mislim da se može napraviti jako lijepa priča. Nas nije lako pobijediti pred našim navijačima, a u gostujućim mečevima svakako ćemo se boriti do posljednje sekunde - kazao je Lauš.

Ovaj fudbalera već se priključio svojim suigračima na Kupresu gdje obavljaju glavni dio priprema za nadolazeću sezonu.

- Jedva čekam vidjeti svoje suigrače koje sam poznavao od ranije, ali i upoznam nove momke. Također želim poručiti kako jedva čekam zaigrati pred pravom publikom, pred našim vjernim navijačima koji su uvijek bili naš dvanaesti igrač - istaknuo je Lauš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.