NEVJEROVATNA SITUACIJA

Potez Brazilaca prije penala šokirao je sve: Ovo nikada nije viđeno

Brazilci su imali igrača više od 74. minute poslije isključenja Nahitana Nandeza, ali brojčanu prednost na terenu nisu uspjeli iskoristiti

Brazil ispao od Urugvaja. AP

E. Ć.

7.7.2024

Fudbalska reprezentacija Brazila ispala je u četvrtfinalu Kopa Amerike, južnoameričkog kontinentalnog prvenstva, nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca od Urugvaja (0:1).

Brazilci su imali igrača više od 74. minute poslije isključenja Nahitana Nandeza, ali brojčanu prednost na terenu nisu uspjeli iskoristiti.

Urugvaj je uspio izdržati i odvesti utakmicu u penal-lutriju, gdje je slavio s 4:2. Junak je bio Serhio Ročet (Sergio Rochet) koji je odbranio penal Ederu Militau, dok je Daglas Luiz (Douglas) promašio okvir gola.

Brazilska nacija je razočarana nakon ispadanja, a sada joj je za oko zapao jedan detalj. 

Naime, dok su fudbaleri Brazila zagrljeno stajali u krug kako bi dogovorili izvođače penala, selektor Dorival Žunior (Dorrival Junior) im nije smio prići.

On je ostao izvan kruga i zbunjeno šetao okolo, jer ga nijedan od fudbalera nije slušao. Pokušao je dobiti riječ, podignuo prst, ali se u konačnici samo počešao po glavi.

To je primijetila i "Marca" koja je u tekstu poručila kako "ništa slično nikad nije viđeno", navodeći da je kompletna situacija bila nevjerovatna.

S druge strane je bio potpuno drugi scenarij - Marselo Bielsa (Marcelo) je stajao u centru kruga s notesom i olovkom u rukama dok su ga igrači pomno slušali.

Predsjednik Brazilskog fudbalskog saveza Ednaldo Rodrigez (Rodrigues) govorio je o sudbini selektora.

- Projekt je nastaviti s Dorivalom i okrenuti se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Selektor je svjestan što nije dobro i zna da mora izgraditi kompetitivan i pobjednički team, to je bit našeg projekta. Ne možemo stalno mijenjati selektore, tako stvari obično postaju teže - izjavio je Rodrigez za ESPN.

Podsjetimo, u polufinalu Kopa Amerike Urugvaj će igrati protiv Kolumbije, dok drugi polufinalni par čine Argentina i Kanada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.