VELIKI TALENAT

Simeone ga ne pušta: Atletiko Madrid odbio 40 miliona od Čelzija za igrača koji nije ni debitovao za prvi tim

Dao je gol protiv "Jorgandžija" i zaludio Simeonea koji ga je brže-bolje "ukrao" rivalima

Simeone: Stavio veto na transfer mladog napadača. AP

E. Ć.

11.7.2024

Atletiko Madrid odbio je čak 40 miliona eura tešku ponudu londonskog Čelzija za fudbalera koji nije ni debitovao za prvi tim.

Riječ je o Samuu Omorodionu, za kojeg je Čelzi poslao 33 miliona eura fiksne ponude uz još sedam kroz bonuse. Čelzi je želio da dovede 20-godišnjeg napadača, ali na Vanda Metropolitanu ne žele ni da čuju.

Život bez Alvara

U Atletiku se spremaju na prodaju Alvara Morate, za kojeg je zainteresovan Milan, tako da bi Omorodion mogao biti tajno oružje Diega Simeonea u narednoj sezoni.

Omorodion je rođen u španskoj enklavi Melilja na sjeveru Maroka. Roditelji su mu Nigerijci, a fudbalom je počeo da se bavi u Sevilji.

Novi ljubimac

Fudbalski put ga je odveo u Granadu gdje je nastupao za B tim, a onda je nakon samo jednog nastupa za A tim, na kojem je dao gol, i to baš protiv Atletika (1:3). To je bilo dovoljno da oduševi Simeonea koji ga je doveo u Atletiko.

"Jorgandžije" su ugrabile ispred rivala za šest miliona eura, a onda poslale u Deportivo Alaveš "na kaljenje". Za tim sa Mendizorotze je odigrao 34 utakmice i postigao osam golova.

Klub je već napustio Memfis Depaj (Memphis Depay), a Čolo Simeone ne želi ni da čuje za ponude za Omorodiona, svog novog ljubimca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.