BH. STRUČNJAK

Dudić o fudbaleru koji ga je najviše razočarao: Šok je da se neko toliko uspio unazaditi

Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na nivou na kojem su bili

Dudić: Nije pobornik odlaska na Bliski istok. Facebook / FK Radnički Kragujevac

E. Ć.

19.7.2024

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić je hit-trener u Srbiji. Napravio je historijski uspjeh s Radničkim iz Kragujevca s kojim iščekuje prve evropske utakmice.

Uoči prvih duela, Dudić je dao intervju za "Mozzart Sport". Dotaknuo se brojnih tema, a jedna od njih bilo je saudijsko prvenstvo, kao i igrači koje je koštalo igranje tamo.

Dudić nije pobornik odlaska na Bliski istok.

- Evo pokazalo je Evropsko prvenstvo. Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na nivou na kojem su bili. 

Najfascinantniji mi je primjer Marcela Brozović. Sjetite se finala Inter – Mančester Siti. Prije samo godinu dana i u kakvom tempu je on odigrao taj meč. 

Marcelo Brozović. AP

A onda i par dana kasnije finale Lige nacija gdje su bili produžeci. Meni je bilo nevjerovatno da igrač u roku od sedam dana može da odigra takva dva meča u takvom tempu.

I onda ga sad vidimo na EP iscijeđenog, ne može da prati rivale u veznoj liniji... Meni je šok da jedan igrač za devet mjeseci može da se toliko unazadi - rekao je Dudić za "Mozzart Sport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.