ZAJEDNO ZA SPORT

Ministarstvo kulture i sporta i MUP KS podržali Željezničar i Sarajevo

Sarajevski klubovi će biti oslobođeni plaćanja usluga MUP-a Kantona Sarajevo u novoj sezoni

Klubovi neće snositi troškove usluga MUP-a KS. Avaz

E. Ć.

20.7.2024

Organizacija fudbalskih utakmica sarajevskih klubova u sezoni 2024/2025 i dalje će se odvijati nesmetano i u skladu sa zakonskim propisima, zahvaljujući dogovorenoj saradnji između MUP-a Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz FK Sarajevo i FK Željezničar ministar Admir Katica uključio se u rješavanje problema u kojima su se klubovi našli zbog zakonske obaveze da snose troškove određenih usluga, te će sarajevski premijerligaši biti oslobođeni plaćanja usluga MUP-a.

- Odmah nakon što smo mu se obratili inicirao je sastanak sa ministrom kulture i sporta KS, te se došlo do najboljeg rješenja. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavit će pružati usluge osiguranja utakmica, te pružati fizičko, operativno, saobraćajno i kontra-diverziono osiguranje pomenutih događaja, uz angažman dovoljnog broja policijskih službenika koji će biti raspoređeni, a sve kako bi navijači istinski uživali u utakmicama, bez straha od bilo kakvih nereda ili narušavanja javnog reda i mira.

Shodno zakonu, ova vrsta usluge od strane Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podliježe određenim finansijskim nadoknadama od strane klubova. Svjesni teškog finansijskog stanja u kojem se sarajevski klubovi nalaze, a prvenstveno želeći održati sportski duh i tradiciju fudbalskih utakmica u Sarajevu, ministri Admir Katica i Kednan Magoda postigli su dogovor o zajedničkom finansiranju ovih usluga, čime klubovi neće imati nikakvih troškova. Na ovaj način Vlada Kantona Sarajevo i pomenuta ministarstva pokazuju podršku sarajevskim klubovima, navijačima i svim ljubiteljima ovog sporta - zajedničko je saoćenje iz FK Sarajevo i FK Željezničar, uz zahvale na razumijevanju i ekspresnoj reakciji, a sve u interesu boljitka sporta u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.