NEVIĐENA BRUKA

Velež se oglasio dva dana nakon najveće blamaže u historiji: Povrede su krive

"Igra Rođenih nije izgledala onakva kakvu smo svi navikli gledati", naveli su

FK Velež Mostar. Facebook

D. H.

20.7.2024

Velež je u četvrtak doživio najveću blamažu u historiji kluba kada je poražen od Intera s Andore rezultatom 5:1 i eliminisan je u 1. pretkolu Konferencijske lige, a dva dana kasnije oglasili su se prvi put nakon debakla.

U objavi na zvaničnoj Facebook stranici, kao razlog poraza naveli su da su mislili da se izostanci i rovitost zbog povreda nekih bitnih karika iz prošle sezone, neće značajnije osjetiti.

"U uzvratnom meču prvog pretkola UEFA Konferencijske lige nogometaši Veleža doživjeli su poraz od Inter Club d’Escaldesa rezultatom 5:1. Iako se naš ovogodišnji protivnik i na Grbavici pokazao kao organizovana ekipa, niko iz našeg tima nije mogao očekivati ovako bolan poraz na gostovanju u Andori", rekli su.

Navode kako se, uprkos tome što su mislili da okolnosti neće utjecati na igru, ispostavilo da "igra Rođenih nije izgledala onakva kakvu smo svi navikli gledati".

"Opravdanje za ovako težak poraz teško se može pronaći, ali povrijeđeni Vehabović i Hrkač, rana povreda Savića, roviti Haskić te nedovoljno oporavljeni Oreč i Lohan ipak su za naš tim bili previše da se Rođeni kvalitetnije predstave na evropskoj sceni. Iako iznenađujući i bolan, možda će ovaj poraz biti dobra lekcija za sve nas, te da ćemo još spremnije dočekati početak nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine", navodi se na Facebook stranici FK Velež.

Podsjetimo, Velež novu sezonu u domaćem šampionatu otvara za 14 dana utakmicom u Banjoj Luci protiv aktuelnog prvaka Borca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.