SILNO ŽELI JEDNOG IGRAČA

Čini se da Murinjo ne vjeruje Džeki: Fener ruši rekord za napadača kojeg "mrzi" Ronaldo

Nije odustao od njega uprkos odličnim partijama Džeke u pripremnim utakmicama - dao je pet golova i namjestio jedan na pet mečeva

Murinjo i Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Edin Džeko - Avaz
+7
E. Ć.

21.7.2024

Turski velikan Fenerbahče na pragu je dovođenja marokanskog reprezentativca i fudbalera Sevilje Jusufa En Nesirija (Youssef En-Nesyri).

Kako je javio ugledni insajder Fabricio Romano (Fabrizio), Fenerbahče će za Marokanca platiti 20 miliona eura fiksne cijene, uz dodatnih pet miliona kroz raznorazne bonuse. 

To će biti rekordan transfer za turskog velikana - do sada je najskuplji transfer Fenera bio onaj Džengiza Undera (Cengiz) iz Marseja za 15 miliona eura, jedan više od Danija Guize koji je 2009. stigao iz Majorke, ali i pokazatelj da Žoze Murinjo (Jose Mourinho) izgleda ne vjeruje Edinu Džeki.

Najskuplji transferi Fenera. Transfermarkt

En Nesiri će biti drugi napadač kojeg je Portugalac doveo u Fener od dolaska u klub nakon Čenka Tosuna (Cenk). Nije odustao od En Nesirija uprkos odličnim partijama Džeke u pripremnim utakmicama - dao je pet golova i namjestio jedan na pet mečeva.

Inače, En Nesiri je od 2020. član Sevilje za koju je odigrao 143 utakmice i dao 51 gol. Ranije je nastupao još za Malagu i Leganjes, a za reprezentaciju Maroka ima 20 golova na 73 meča.

Na jednom od nastupa za reprezentaciju "zamjerio se" Kristijanu Ronaldu (Cristiano).

Naime, En Nesiri je bio strijelac jedinog pogotka u pobjedi Maroka nad Ronaldovim Portugalom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

Marokanci, koji su bili hit na tom Mundijalu, slavili su prolaz dalje, dok je utučeni Ronaldo plakao u tunelu stadiona na putu do svlačionice.

Ronaldo plakao nakon ispadanja Portugala. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.