REPREZENTATIVAC BIH

Hamulić se vratio u ligu gdje je pružao najbolje partije

Hamulić u redove člana poljske Ekstraklase dolazi kao posuđeni fudbaler Tuluza

Said Hamulić. Widzew Lodz

N. H.

24.7.2024

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić vratio se u Poljsku, gdje je pružao najbolje partije, a sada će postati novi igrač Vidzev Lodza. 

Hamulić u redove člana poljske Ekstraklase dolazi kao posuđeni fudbaler Tuluza.

Bh. napadač je karijeru počeo u Nizozemskoj, odakle je otišao u Litvaniju, prije nego što je potpisao za Stal Mielec iz Poljske. Tamo je pružao sjajne partije, što mu je donijelo transfer u francuski Tuluz, ali se tamo nije snašao, pa je nakon toga igrao na posudbama u Viteseu i Lokomotivi iz Moskve.

- U Ekstraklasi sam uživao i to mi je nedostajalo proteklih godinu i pol. Drago mi je što sam se vratio u Poljsku. Mnogi sumnjaju u moje kvalitete, ali vjerujem da ću sada pokazati svoju najbolju stranu i dokazati svoju vrijednost. Psihički se osjećam jako dobro, a to je 90 posto uspjeha u fudbalu. Uvijek dajem sve od sebe za ekipu. Vidzev me mnogo želio i to me uvjerilo da dođem. Trener i sportski direktor su pokazali da imaju velike planove sa mnom. Nisam mnogo razmišljao. Dovoljno je pogledati stadion i navijače i biti siguran u svoju odluku - rekao je Hamulić.

Hamulić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao šest utakmica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.