NAKON PORAZA OD LILA

Turci ne praštaju: "Džekina energija pri kraju"

Prvi neuspjeh donio je i kritike našem reprezentativcu

Edin Džeko. Anadolija

N. H.

7.8.2024

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine je ušao u sezonu s četiri gola u dvije utakmice protiv švicarskog Lugana kojim je osigurao plasman Fenerbahčea u treće pretkolo Lige prvaka, gdje su u prvoj utakmici poraženi od Lila. 

Prvi neuspjeh donio je i kritike našem reprezentativcu, pa je analitičar "Sky Sporta" Jusuf Kenan Čalik smatrao da su promašene prilike dokaz da je energija našeg legendarnog napadača pri kraju.

-  Edin Džeko je jako dobar igrač, veoma posvećen i nema potrebe raspravljati o njegovoj karijeri. Međutim, čini se da više nije u mogućnosti da izdrži brzinu igre, posebno igru s dosta kontri. Promašaji koje je imao su dokaz da je njegova energija pri kraju - navodi Čalik.

Komentarisao je i nastup drugog reprezentativca BiH Radeta Krunića, za kojeg je kazao da "igra pod velikim pritiskom i da očigledno nije psihički najbolje spreman". 

Turski analitičari ne praštaju loše utakmice, što je dokazano i nakon poraza od Lila. Mnogi su uvjereni da će En-Nesiri, rekordno pojačanje "žuto-plavih", uskoro preuzeti mjesto prvog napadača od Džeke, te da će naš reprezentatativac biti drugi izbor, dok će Čenk Tosun biti treći napadač. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.