GRBAVICA

Ognjen Laušević novi igrač Željezničara

Laušević je s “plavima“ od prvog dana priprema i uspješno je prošao pripremni period, naveli su iz kluba s Grbavice

Ognjen Laušević. Facebook

Dž. Vilajet

7.8.2024

Mladi napadač Ognjen Laušević (18) zvanično je novi fudbaler sarajevskog Željezničara, a potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju automatskog produženja na još jednu.

Ognjen Laušević je rođen 11. oktobra 2005. godine u Beogradu. Igrao je za mlađe selekcije Partizana, Voždovca i Teleoptika. U prošloj sezoni je postigao 34 pogotka i bio je najbolji strijelac Prve omladinske lige Beograda. Laušević je s “plavima“ od prvog dana priprema i uspješno je prošao pripremni period, naveli su iz kluba s Grbavice.

- Osjećaj je odličan nakon dolaska u najveći klub u BiH. Želim se zahvaliti mom pokojnom menadžeru Raši Bebiću, koji je preminuo prije nekoliko dana, na svemu što je uradio i bez kojeg ne bih stigao do Želje. Za mene će mnoge stvari biti lakše nakon potpisa, probni period je bio težak, ali momci, ekipa i atmosfera, sve je super. Naježio sam se na prvoj utakmici, kad krene himna, osjećaj je odličan i neopisiv. Navijači mogu očekivati uvijek borbenog igrača, 300 posto na terenu, na treningu i nadam se da ćemo vratiti Želju gdje mu je i mjesto - izjavio je Laušević nakon potpisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.