IMENOVAN NASLJEDNIK

Iznenađujuća odluka: Željko Sopić više nije trener fudbalera Rijeke

Sopić je trener Rijeke bio godinu, nakon što je preuzeo ekipu koju je tada napustio bosanskohercegovački trener Sergej Jakirović, otišavši u Dinamo

Željko Sopić. Goran Kovacic / PIXSELL

Anadolija

13.8.2024

Željko Sopić više nije trener Hrvatskog nogometnog kluba (HNK) Rijeka, odlučio je danas Upravni odbor ovog hrvatskog prvoligaša.

Za novog šefa stručnog štaba tima s ”Rujevice” imenovan je Radomir Đalović, bivši fudbaler Rijeke i dosadašnji Sopićev pomoćnik.

- HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere - naveli su iz HNK Rijeka.

Sopić je trener Rijeke bio godinu, nakon što je preuzeo ekipu koju je tada napustio bosanskohercegovački trener Sergej Jakirović, otišavši u Dinamo.

Rijeka u četvrtak igra revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za UEFA Evropa ligu, a protivnik će joj u Švedskoj biti Elfsborg. U prvoj utakmici igranoj prošle sedmice na stadionu ”Rujevica” bilo je 1:1.

Na startu nove sezone Prve hrvatske lige Rijeka je sa Sopićem u dva kola osvojila četiri boda i nalazi se na trećem mjestu tabele, pobijedivši Lokomotivu kući, rezultatom 4:0, dok je u gostima remizirala s Varaždinom 0:0. Shodno rezultatima, današnji otkaz Sopiću veliko je iznenađenje za fudbalsku javnost u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.