PORTUGALSKI STRUČNJAK

Murinjo je bijesan zbog ispadanja Fenera: Jeste li gledali utakmicu, bolje da ništa ne kažem o penalu

Realista sam, nikad ne bismo uspjeli doći do finala Lige prvaka, ali imamo šanse u Evropskoj ligi

Murinjo: Bez Lige prvaka ove sezone. Platforma X

E. Ć.

13.8.2024

Fudbaleri turskog Fenerbahčea neće igrati Ligu prvaka jer ih je u 3. pretkolu zaustavio francuski Lil ukupnim rezultatom 3:2.

Fener je u nadoknadi meča nadoknadio zaostatak iz prve utakmice (2:1) i odveo susret u produžetak. Edin Džeko je spustio loptu nakon ubacivanja sa strane, a Bafode Diakite je nespretnom reakcijom skrenuo loptu u svoju mrežu.

Imao je igrača više nakon isključenja Aise Mandija (Aissa) u 109. minuti, a onda mu je fortuna okrenula leđa.

Sedam minuta kasnije sudija je nakon gledanja VAR-a pokazao na bijelu tačku zbog igranja rukom Aleksandra Djikua (Alexander), a Džonatan Dejvid (Jonathan David) je bio siguran izvođač za eliminaciju Fenera.

Ljut je bio trener turskog velikana Žoze Murinjo (Jose Mourinho) koji je imao šta zamjeriti i sudiji Hose Mariji Sančezu (Jose Maria Sanchez), ali i igračima Lila.

- Bolje da ništa ne kažem o penalu. Samo sudija na terenu i u VAR sobi znaju zašto je ovo bio penal. Sudijski je posao da se pobrine da jedan tim ne krade vrijeme. Mora se pobrinuti da igrači poštuju fudbal kao igru. Ne želim kritikovati protivnika, i oni su naporno radili da bi došli do rezultata, ali da su dali žuti karton za zadržavanje u prvih 20 minuta, sve bi bilo drugačije - rekao je Murinjo.

Ranije je Murinjo rekao kako plasman u Ligu prvaka nije prioritet, nego titula u Turskoj na koju u Feneru čekaju od 2014. godine.

- Danas je jedan tim zaslužio pobjedu. Na kraju ovaj drugi slavi. Realista sam, nikad ne bismo uspjeli doći do finala Lige prvaka, ali imamo šanse u Evropskoj ligi - poručio je Murinjo.

Potom je dobio pitanje šta je pošlo po zlu za njegovu ekipu, na šta je odgovorio: 

- Jeste li gledali utakmicu? Trebam li vam išta više objašnjavati?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.