STARTUJE PRVA LIGA FBIH

Stupčanica, Bratstvo i Tuzla City glavni pretendenti za titulu

Liga se u narednoj sezoni skraćuje, dosta je ujednačena, pa su moguća i iznenađenja

Bratstvo jedan od kandidata za titulu. Facebook / NK Bratstvo

H. Čalić

15.8.2024

U subotu, 17.avgusta startuje i Prva federalna fudbalska liga. Svih osam utakmica igra se u 17 sati, a sastaju se: Gornji Rahić- Bratstvo, Jedinstvo- Gradina, Radnik - TOŠK, Čelik-Goražde, Travnik-BFK Simm Bau, Tomislav- Tuzla City i Zvijezda- Budućnost.

O prognozama, sistemu takmičenja, pretedentima za naslov najbolje ekipe, razgovarali smo sa strategom Bratstva iz Gračanice Farukom Kulovićem, iskusnim trenerom, koji je proljetos upravo u Bratstvu odradio sjajan posao.

U Gračanici tinja nada

Podsjetimo, Gračanlije je sa 12. pozicije doveo na 3. mjesto i uknjiživši najviše pobjeda i najmanje poraza, po čeme je Bratstvo bilo najuspješnija proljetna ekipa. Danas se u Gračanici javno pominje i Premijer liga BiH.

- Vjerujte da je za svakog trenera to pitanje najteže, jer tek smo na početku, u klubovima je puno nepoznanica, ne znamo šta ko od ekipa planira. 

Pogotovo će ova sezona biti zanimljiva i teška, jer se liga skraćuje, ne zna se koliko će ekipa ispasti u niži rang. Prema ostvarenim rezultatima iz minule sezone, Stupčanica iz Olova, Bratstvo iz Gračanice i Tuzla City, te Tomislav i Čelik bi mnogima mogli poremetiti planove, ali u fudbalu nikad se ne zna - kazao je Kulović.

Sačuvali okosnicu tima

Istakao je da je Bratstvo uspjelo sačuvati okosnicu ekipe koji su proljetos ostvarili odličan rezultat.

Kulović: Stigla i pojačanja. H. Čalić

- Tu prije svega mislim na kapitena Jaganjca, koji nažalost zbog povrede neće igrati prva dva kola, Devedžića, Vasijevića, Ćosića, Berbića, Smajića, Poturalića, Šitu, Arnautovića, Sinanovića, Husejnovića. 

Istovremeno smo doveli ciljana pojačanja na određene pozicije, a to su: Pandžić, Hrelja, Burza, Jamaković i Mehić, mladi i perspektivni nogometaši - kazao je Faruk Kulović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.