SLAVI 31. ROĐENDAN

Tuttomercato o miljeniku navijača Hajduka: Trebao je biti as Serije A, ali je nokautirao saigrača i vrijeđao Italijane

Tekst je naslovljen "Marko Livaja, zločesti dečko koji je nokautirao saigrača i radio druge nepodopštine"

Marko Livaja. Ivana Ivanovic / PIXSELL

S. S.

26.8.2024

Miljenik navijača splitskog Hajduka Marko Livaja danas slavi 31. rođendan. Medij iz Italije Tuttomercato je tim povodom ga se sjetio i opisao da je još sa 17 godina stigao u tu državu kada ga je Inter kupio od Hajduka.

Počeo je sjajno, prisjećaju se Italijani u tekstu naslovljenom "Marko Livaja, zločesti dečko koji je nokautirao saigrača i radio druge nepodopštine".

Pišu da je Livaja bio predodređen za zvijezdu Serie A, ali da je to upropastio svojim ponašanjem: "Livaja je trebao biti jedan od zaštitnih znakova našeg prvenstva za deceniju. Jer krenuo je sjajno u mladoj ekipi Intera i odmah pokazao da ima potencijal za velike stvari. Osvojio je preteču Lige prvaka mladih i zaslužio promociju u seniorsku ekipe. Tamo je prve polusezone postao najbolji Interov strijelac u Evropa ligi s četiri gola.

Zatim je, još uvijek kao tinejdžer prodan Atalanti početkom 2013. I tamo je briljirao od početka. Da priča bude još fascinantnija, tamo se proslavio po užasnim uslovima. Utakmica protiv Rome igrala se po velikom snijegu, koji je prijetio upropastiti meč.

No, to nije smetalo Livaji, koji je obilježio utakmicu s dva gola. Nakon što se tako predstavio u novom klubu, postao je zvijezda i prvotimac. Ali, Livaja je to upropastio time što je nokautirao saigrača Ivana Radovanovića.

Livaja je ostao u Atalanti još jednu sezonu, ali više nikada nije sjajio kao onog dana po snijegu. Njegova gaža u Bergamu završit će zato što je navijačima pokazao srednji prst i onda na Facebooku vrijeđao Italijane kao narod. Karijera mu se zatim razvijala ovako: Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas, AEK i konačno Hajduk, gdje je zadnje tri i po godine najbolji strijelac."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.