NAJBOLJI STRIJELAC

Sjajna forma došla na naplatu: Mladi reprezentativac BiH odlazi u Njemačku uz obeštećenje od 1,5 miliona eura

Romantičari će od ovog transfera inkasirati obeštećenje od 1.500.000 eura, s tim što će zadržati 50 procenata

Aleksandar Kahvić. NSBiH

S. S.

31.8.2024

Izuzetna forma Aleksandra Kahvića u dresu OFK Beograda nije prošla nezapaženo skautima brojnih evropskih klubova, a prema saznanjima Mozzart Sporta, pobjedu u borbi za potpis mladog napadača odnio je novopečeni član njemačke Cvajte, Ulm.

Prema informacijama istog izvora, Romantičari će od ovog transfera inkasirati obeštećenje od 1.500.000 eura. S tim što će zadržati 50 procenata, odnosno 750.000, dok će druga polovina otići na račun Crvene zvezde iz koje je Kahvić i otišao u OFK.

Mladi reprezentativac BiH iza sebe ima sjajan period na Karaburmi. Računajući i finiš Mozzart Bet Prve lige Srbije i početak Mozzart Bet Superlige, Kahvić je postigao 14 golova na 16 utakmica, a trenutno je najbolji strijelac najvišeg ranga takmičenja sa pet postignutih golova.

Aleksandar Kahvića (20) odlikuje izuzetna upornost na terenu, a takav je bio i tokom dosadašnje karijere. Nakon što nije dobio pravu šansu u Crvenoj zvezdi, mjesto pod suncem je tražio u Makabiju iz Haife i Železničaru iz Pančeva. U dresu Pančevaca odigrao 19 mečeva i postigao pet golova, ali nagovijestio da bi mogao krenuti uzlaznom putanjom.

Pravi potez je predstavljao odlazak na Karaburmu, gdje se raspucao u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije kao posuđen igra, a onda u još jačem ritmu ušao u elitni rang. Romantičari su pored Ulma, imali i ponude Ujpesta i NEC-a, ali su Nijemci bili najkonkretniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.