OBRATIO SE MEDIJIMA

Luis Suarez završava reprezentativnu karijeru: Posljednju utakmicu odigrat će na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Igrat će protiv Paragvaja

Luis Suarez. Platforma X

Dž. R.

3.9.2024

Posljednji meč urugvajskog fudbalera Luisa Suareza u dresu nacionalnog tima održat će se u subotu, a igrat će protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Emotivno obraćanje

Poznati fudbaler odlučio je da završi svoju reprezentativnu karijeru, a povodom toga je održao emotivni govor na konferenciji za medije.

- Teško mi je ovo reći, ali bit će to moj posljednji nastup za Urugvaj. Razmišljao sam o tome i analizirao. Pravo je vrijeme. Imam svoje razloge, ali teško je, jako teško. Posljednju utakmicu odigrat ću s istim entuzijazmom kao prvu, koju sam odigrao 2007. godine, s entuzijazmom 19-godišnjeg dječaka. Dat ću maksimum, tako sam učen - rekao je Suarez.

Najviše mečeva

Suarez je najbolji strijelac u historiji Urugvaja (69 golova), a nakon Dijega Godina je odigrao najviše mečeva za ovu selekciju (161, naspram 142).

Sa Urugvajem je igrao na četiri Mundijala (2010, 2014, 2018. i 2022. godine), a 2011. je s reprezentacijom osvojio Kopa Ameriku.

Suarez trenutno nastupa za Inter iz Majamija, a ugovor mu ističe na kraju godine. U karijeri je igrao još za Nasional, Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu, Atletiko Madrid i Gremio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.