NEVJEROVATNO

Najnevjerovatniji prvak u historiji Engleske izbjegao drakonsku kaznu, iskoristili rupu u pravilima

Na zaprepaštenje svih, žalba koja je bila skrojena oko te rupe u pravilima je uspješna, a Premijeršip i EFL su se oglasili da su razočarani

Lester: Prošli bez kazne. Platforma X

N. H.

5.9.2024

Lester, nekadašnji prvak Engleske, inače poznati po najnevjerovatnijoj tituli u historiji najelitnijeg ranga engleskog fudbala, pronašao je način da izbjegne kaznu oduzimanja bodova, iako je evidentno kršio finansijske regulative tokom sezone 2022-23.

"Lisice" su u periodu od tri godine, zaključno s prethodnom sezono, imali 105 miliona funti više troškova nego zarade, što je granica po pravilima PSR. 

Prvobitna odluka je bila da je Lester napravio prekršaj, te da bi zbog toga trebali snositi finansijske, ali i takmičarske posljedice u vidu oduzimanja bodova. 

Nisu ni pobijali krivicu, već su iskoristili činjenicu da su u sezoni 2022-23 ispali iz Premijeršipa u Čempionšip, te su se pozvali da nisu bili član Premijer lige 1. jula 2023. godine, kada se vrši godišnji presjek PSR i stoga su tražili imunitet. 

Jer za to nije nadležan Premijeršip, nego EFL, organizacija koaj vodi Čempionšip, te treći i četvrti rang engelskog fudbala.

Na zaprepaštenje svih, žalba koja je bila skrojena oko te rupe u pravilima je uspješna, a Premijeršip i EFL su se oglasili da su razočarani. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.